Lange rij bij opening Aldi Herenstraat

Winkelen
Filiaalmanager Roger Luiten knipt het lint door, Rechts naast hem regiomanager Daniel Sathiady.
Filiaalmanager Roger Luiten knipt het lint door, Rechts naast hem regiomanager Daniel Sathiady. (Foto: RH)

Al om half acht stond de eerste klant voor de deur bij de vernieuwde vestiging van de Aldi in Oud Rijswijk. “Die hebben we maar even koffie gebracht”, vertelt Daniel Sathiady, Aldi- regiomanager. Na deze verbouwing is de winkel bijna verdubbeld in aantal vierkante meters. Om acht uur staan zo’n 80 mensen voor de deur.

Door Robert Heijdemann

Ans en Ron zijn blij dat de Aldi weer open is. “We zijn vooral bij dat ze hier nu ook warme broodjes verkopen. En ook dat alle weekaanbiedingen te koop zijn”. Door het raam zien ze de nieuwe inrichting. “Het is wel opgeknapt. We moeten wel weer even alles vinden”.


Ans en Ron zijn blij dat de Aldi weer open is. - RH

20 jaar historie

Vandaag is het de eer aan filiaalmanager Roger Luiten om het lint door te knippen en de eerste klanten binnen te laten. We moeten ruim 20 jaar terug in de tijd dat de Aldi in de Herenstraat haar deuren opende in het pand waar Rutges meubels zat. Bezoekers van de ‘oude’ Aldi weten nog dat de winkel tegenwoordig eigenlijk te klein was. Lang heeft het management geprobeerd uit te breiden. Met het vertrek van de Blokker lukte dit.

Warme broodjes

“De nieuwe Aldi heeft de sfeer, de inrichting en het assortiment van de meest recente ALDI-formule. Zo liggen direct bij binnenkomst versproducten zoals groente, fruit, vis en vlees. Ook komt de geur van afgebakken brood je meteen tegemoet”, vertelt Daniel Sathiady. “Het oppervlak van de winkel in bijna verdubbeld, van 630 m2 naar 1100 m2, ook hebben we hier een groter magazijn. Tot nu toen konden we ook maar 70% van het assortiment aanbieden, nu is het totale assortiment hier verkrijgbaar.”


Erik gaat als eerste de Aldi binnen. - RH

Kraskaarten

Inmiddels zijn de eerste klanten de kassa gepasseerd met hun kraskaarten en tegoedbonnen. De eerste vierhonderd klanten krijgen een tas met gegarandeerd een prijs. Op de kraskaarten staan prijzen als een HD Smart-TV en espressomachine of tegoedbonnen van maximaal € 250,-. Voor klanten die later komen is zolang de voorraad strekt, een gratis herbruikbare ALDI-tas.