‘Meer sociale huurwoningen voor Rijswijk’

Algemeen
Dinsdag 13 december heeft wethouder van Malsen samen met de bestuurders van woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen en hun huurdersorganisaties een handtekening gezet onder de herziene lokale prestatieafspraken.
Dinsdag 13 december heeft wethouder van Malsen samen met de bestuurders van woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen en hun huurdersorganisaties een handtekening gezet onder de herziene lokale prestatieafspraken. (Foto: Erwin Dijkgraaf)

Dinsdag 13 december heeft wethouder van Malsen samen met de bestuurders van woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen en hun huurdersorganisaties een handtekening gezet onder de herziene lokale prestatieafspraken. Daarin is opgenomen dat er meer sociale huurwoningen in Rijswijk moeten komen dan tot nu toe in de plannen stond. Dat maakt de gemeente Rijswijk vandaag bekend. Om hóeveel procent meer woningen het gaat, is nog onduidelijk.

Wethouder Gijs van Malsen: “Ik ben blij dat de betrokken partijen het erover eens waren dat we nieuwe afspraken nodig hadden. Het huidige college heeft ook aangegeven dat het zich hard wil maken voor het behouden van voldoende sociale huurwoningen in Rijswijk. Dat betekent dat we de komende jaren meer woningen in de plannen moeten toevoegen.”

Met elkaar aan de slag

De woningcorporaties zijn daar verheugd over. Directeur Rob van den Broeke van Rijswijk Wonen: “Deze ondertekening betekent dat we met elkaar aan de slag gaan om ervoor te zorgen dat de woningen er ook snel komen. Dat betekent versnellen waar dat kan, en kansen pakken die zich aandienen.”

Meerdere redenen

In de prestatieafspraken bepalen de huurders, de gemeente en de corporaties met elkaar wat zij gaan doen. Er waren volgens de gemeente meerdere redenen om de prestatieafspraken al na één jaar te wijzigen. Niet alleen vanwege de prangende vraag naar meer sociale huurwoningen, ook aan de vraag naar betaalbare en duurzame woningen willen de gemeente en woningcorporaties tegemoet komen. In de prestatieafspraken zijn daar dan ook afspraken over gemaakt.