Neherkade in Den Haag is weer open: verkeerschaos is uitgebleven

Algemeen
Over zes maanden wordt de plek waar is gewerkt geasfalteerd.
Over zes maanden wordt de plek waar is gewerkt geasfalteerd. (Foto: pixabay)

De Neherkade in Den Haag is weer open voor verkeer. De kade is vanwege een lek in een watertransportleiding van Dunea tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg bijna twee weken afgesloten geweest. De oorzaak van het lek is niet achterhaald.

Haagse Wethouder Anne Mulder: ‘‘Super vervelend dat we de Neherkade hebben moeten afsluiten en dat mensen hier last van hebben gehad. Na constatering van het lek is gelukkig direct gehandeld en is er een plan gemaakt voor omleidingsroutes, zijn borden neergezet en verkeersregelaars ingezet. We hebben de situatie continue in de gaten gehouden, maar er zijn geen aanvullende maatregelen nodig geweest. Alhoewel het drukker was is de situatie beheersbaar gebleven. Ik ben trots op alle collega’s die hebben bijgedragen aan de snelle uitvoering van de reparatiewerkzaamheden.’’

Aanvullende werkzaamheden

Over ongeveer 6 maanden moet de plek waar gewerkt is nog geasfalteerd worden, nu zijn er zogeheten stelconplaten aangebracht. De Neherkade wordt voor deze werkzaamheden opnieuw afgesloten. Dit duurt naar verwachting 48 uur. In het stadsdeel Laak hebben huishoudens nooit zonder water gezeten gedurende de werkzaamheden. Een aantal momenten heeft Dunea wel kunnen zien dat de waterdruk laag was, maar dit was van korte duur.