Vandaag start Studiekeuze Week, 7 februari Open Dag bij ROC Mondriaan

Algemeen
Op 30 januari start de Studiekeuze Week van het ROC Mondraan.
Op 30 januari start de Studiekeuze Week van het ROC Mondraan. (Foto: ROC Mondriaan)

ROC Mondriaan organiseert een Studiekeuze Week én een Open Dag op dinsdag 7 februari van 15.00 tot 20.00 uur. Vrijwel alle mbo-locaties in Den Haag, Delft/Rijswijk, Leiden en Westland zijn dan open. Ook VAVO Haaglanden is geopend. 

Tijdens de Open Dag kunnen belangstellenden langskomen bij de scholen en kennismaken met de gebouwen, de studenten en de docenten. Wie wil komen, registreert zich op rocmondriaan.nl/open-dagen en bestelt daar ook het E-ticket. De online Studiekeuze Week is van 30 januari tot en met 3 februari en is een manier voor scholieren om zich online alvast te oriënteren voor hun vervolgstudie in het mbo. Deelnemers melden zich aan op rocmondriaan.nl/studiekeuze-week en houden hun e-mailbox in de gaten.

Studiekeuze Week

Om scholieren te helpen bij het vinden van een opleiding die echt bij hen past, organiseert ROC Mondriaan van 30 januari tot en met 3 februari 2023 de online Studiekeuze Week. Tijdens de Studiekeuze Week ontvangen deelnemers elke dag een bericht van ROC Mondriaan met het programma van die dag, zodat zij - gewoon vanuit huis en wanneer het hen uitkomt - hun video’s kunnen bekijken. Ze horen en zien dan alles over hun opleidingen en richtingen. Studenten die hen al voor gingen delen hun ervaringen.

Bij het ROC Mondriaan kan gekozen worden uit circa 240 mbo-opleidingen in de richting Business (Economie), Retail, Horeca en Facilitaire dienstverlening, ICT, Lifestyle, Musical, Sport en Bewegen, Logistiek, Fashion, Techniek, Toerisme en Recreatie, Beauty & Hair, Veiligheid, Welzijn, Onderwijs en Zorg. Er zijn ook Engelstalige opleidingen (International Stream). Hiervoor is een Engelstalige achtergrond noodzakelijk. Via rocmondriaan.nl kunnen aspirant-scholieren zich aanmelden voor de opleiding van hun keuze! Hiervoor is een BSN-nummer nodig.

Afspraak maken

Wie nog niet weet wat hij of zij gaat doen, kan via de website een beroepen- en interessetest doen of een afspraak maken met het Studie Infopunt van ROC Mondriaan. Dit kan door een e-mail te sturen naar stip@rocmondriaan.nl of een afspraak te maken via 088 - 666 3000. Het Studie Infopunt is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 17.30 uur.