Werken aan je geestelijke gezondheid in de Rijswijkse bibliotheek

Algemeen
De workshops bij de Bibliotheek aan de Vliet gaan over grenzen stellen en rouwverwerking.
De workshops bij de Bibliotheek aan de Vliet gaan over grenzen stellen en rouwverwerking. (Foto: Pixabay)

Behalve een plek om boeken te lenen, elkaar te ontmoeten en te werken aan je taal- en digivaardigheden, is de Bibliotheek ook een plek waar je je geestelijke gezondheid kunt verbeteren. Op dinsdag 14 februari start het nieuwe seizoen van de Indigo Preventie workshops in de Bibliotheek aan de Vliet. De workshops zijn helemaal gratis.

“Iedereen heeft weleens een periode waarin het niet zo lekker gaat. Vaak kom je daar zelf wel weer uit. Maar als je klachten niet verdwijnen of zelfs groter worden, is het belangrijk om je problemen aan te pakken”, aldus de Bibliotheek aan de Vliet. “Indigo biedt workshops en trainingen aan om te voorkomen dat jouw klachten verergeren en om (meer) grip op jouw leven te krijgen.” De activiteiten van Indigo zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Vernieuwde aanbod

Dit seizoen worden er twee nieuwe workshops aangeboden: Grenzen stellen en Verder na verlies. Bij Grenzen stellen doen deelnemers meerdere oefeningen met elkaar, alle gericht op hun ‘plek innemen’, zeggen wat ze vinden en zich laten zien. “Oftewel: je grenzen stellen.”

In de andere workshop, Verder na verlies, wordt aandacht besteed aan wat komt kijken bij verlies en bij het weer oppakken van de draad van iemands leven.

Aanmelden

De workshops en trainingen zijn in de Bibliotheek aan de Vliet, in de vestigingen Voorburg en Rijswijk. Deelname aan de workshops is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden aan de informatiebalie in de bibliotheek, via www.bibliotheekaandevliet.nl/indigo of telefonisch via 070 240 0250.