Rijswijk na Delft meest romantische gemeente van Zuid-Holland

Algemeen
Veel mensen kiezen ervoor om te trouwen in Rijswijk. Foto ter illustratie.
Veel mensen kiezen ervoor om te trouwen in Rijswijk. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Rijswijk staat op de tweede plaats van de meest romantische gemeenten van Zuid-Holland. Delft staat op de eerste plek. Een ideale bestemming dus, voor een romantisch dagje weg. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl.

Om te bepalen wat de romantische uitschieters van Zuid-Holland zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend.

Top 5 Zuid-Holland

Heb je een romantisch dagje weg op de planning? Delft is dan zeker het overwegen waard. De gemeente komt namelijk naar voren als meest romantische van Zuid-Holland. De stad krijgt vooral pluspunten door de romantische omgeving. Ook hoef je over het algemeen niet ver te reizen naar populaire date-locaties zoals bioscopen en musea.

Historie en groen

Maar je kunt ook gewoon in Rijswijk blijven. Deze gemeente staat namelijk op nummer twee. Rijswijk heeft dit vooral te danken aan het historische oude centrum en de grote hoeveelheid openbaar groen. Ook kiezen er naar verhouding veel mensen voor in om Rijswijk te trouwen. Andere gemeenten die goed scoren zijn Gouda, Gorinchem en Brielle. 

Zuid-Hollandse gemeenten waar romantiek vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Hardinxveld-Giessendam (5,3) en Bodegraven-Reeuwijk (5,5). 

Nederland

Ook buiten Zuid-Holland is er genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Enkhuizen (Noord-Holland). 

Benieuwd hoe andere gemeenten binnen en buiten de provincie scoren? Hier lees je meer over het onderzoek: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/romantische-gemeente.