Hoornbrug sinds vanochtend afgesloten, verkeer zoekt zijn weg

Algemeen
Een pont brengt reizigers van de Huis te Hoornkade naar de Delftweg aan de overkant.
Een pont brengt reizigers van de Huis te Hoornkade naar de Delftweg aan de overkant. (Foto: Robert Heijdemann)

Sinds maandagochtend 6 februari is de Hoornbrug afgesloten. De brugdelen staan deze ochtend rechtop en imponeren door hun grootte. Voorbijgangers aan de Huis te Hoornkade vergapen zich aan het tafereel. Er vaart een enorm schip met de lading van 16 vrachtwagens door de Vliet.


Voorbijgangers vergapen zich aan de grote operatie die maandag 6 februari dan toch echt is begonnen. - Debbie van Eijk

Een mevrouw bij de Haagweg vraagt zich af hoe ze aan de overkant moet komen. Een man die voorbij loopt, wijst haar op de gele borden. Er vaart een pontje voor voetgangers. Eerder in de ochtend is die al door sommige forenzen ontdekt. 


De veerpont voor voetgangers. - Robert Heijdemann


Een geel bord geeft de weg naar de pont aan. - Robert Heijdemann


De Hoornbrug omstreeks 9 uur vanochtend, toen de brugdelen nog gesloten waren. - Robert Heijdemann

Andere gele borden geven omleidingen aan voor auto’s. In de straten rondom de Haagweg zoekt een automobilist met stapvoetse snelheid haar weg. Bij de tramhaltes op de Haagweg staan borden die aangeven dat er wijzigingen zijn in de dienstregeling van tram 1 en tram 15. Tram 1 wordt deels vervangen door bus 65. Tram 15 rijdt gedurende de afsluiting van de Hoornbrug niet.


Bus 65 (hier aan de overkant) vervangt deels tramlijn 1. - Debbie van Eijk

Op de oever van de Huis te Hoornkade stappen wat ganzen rond. Op het water van de Vliet drijven twee zwanen. Misschien merken zij dat er iets anders is dan normaal, maar ze gaan gewoon hun gebruikelijke gang.


Foto’s: Robert Heijdemann.