Stanislas Pro pakt na dreiging schietpartij draad weer op

Algemeen
Leerlingen, ouders en leraren van het Stanislascollege ontvingen zaterdag 4 februari een bericht waarin gedreigd werd met een schietpartij op de school voor praktijkonderwijs.
Leerlingen, ouders en leraren van het Stanislascollege ontvingen zaterdag 4 februari een bericht waarin gedreigd werd met een schietpartij op de school voor praktijkonderwijs. (Foto: Robert Heijdemann)

Zaterdagavond 4 februari meldde het digitale communicatieportaal van de Rijswijkse Stanislas Pro middelbare school de aankondiging van een schietincident op maandag 6 februari. Een 18-jarige scholier in Wateringen werd aangehouden, maar bij doorzoeking van de woning werden geen wapens aangetroffen. De verdachte is maandag vrijgelaten.

Het onderzoek richt zich volgens de politie nu op een mogelijke hack van zijn account. De ouders van de jongen lieten eerder aan Hart van Nederland weten te geloven in de onschuld van hun zoon.

De lessen zijn maandag weer als normaal gestart, waarbij de leerlingen ook de ruimte krijgen om met hun mentor of teamleider te praten over het incident als ze dat willen. Ook zijn zij het afgelopen weekend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Draad weer oppakken

“Over het algemeen zien we dat zowel leerlingen als docenten en andere medewerkers de draad weer oppakken. Zo zijn een aantal leerlingen er bijvoorbeeld met de fiets ook gewoon weer op uit gegaan om het fijnstof te meten,” aldus een woordvoerder van de school.

“Uiteraard bieden we onze medewerkers ook de ruimte om dit met elkaar te bespreken. Tot slot hebben we ook contact met de ouders en de leerling die afgelopen weekend ongewild het middelpunt werden van dit incident. Aan hen hebben we ook onze hulp aangeboden”.

Wachtwoord veranderen

Voor de zekerheid is iedereen gevraagd hun wachtwoord te veranderen. “Als het politieonderzoek uitwijst dat er aanvullende maatregelen nodig zijn, zullen we die ter harte nemen”, aldus de woordvoerder.