Stanislas genomineerd voor ‘Sportiefste VO-school van Nederland’

Algemeen
Het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo stimuleert hun vmbo-leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen.
Het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo stimuleert hun vmbo-leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. (Foto: Stanislas Beweeg-vmbo/mavo)

Het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo is genomineerd voor de ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Ieder jaar organiseert de KVLO deze verkiezing, samen met NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen: “Doel van de verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Zo krijgen deze scholen een podium om andere scholen te inspireren.”

Alleen vmbo-scholen

Dit jaar maken alleen vmbo-scholen kans op de prijs. “Hiervoor is gekozen omdat onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen op vmbo-scholen vaak achterblijven in sport- en beweeggedrag ten opzichte van andere jongeren in het voortgezet onderwijs.”


Volgens de organisatie van de verkiezing is het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo een van de voorbeeldscholen op het gebied van het maken van inspirerend beweegbeleid. - Robert Heijdemann

Voorbeeldscholen

De vier genomineerde scholen, waaronder het Stanislas Beweeg-vmbo, zijn volgens de organisatoren voorbeeldscholen op het gebied van het maken van inspirerend beweegbeleid: “Zij hebben een innovatief of uitmuntend sport- en beweegaanbod. Op die manier stimuleren zij hun vmbo-leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen. De genomineerde scholen zijn vanzelfsprekend in het bezit van het Vignet Gezonde School.”

Finale verkiezing 19 april 2023

Op 19 april strijden de genomineerde scholen om de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2023’ in sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De scholen presenteren op deze feestelijke dag hun school in een video en de leerlingen verzorgen een podiumpresentatie voor alle aanwezigen. Daarna volgt een sportief programma voor de leerlingen en uiteindelijk de prijsuitreiking. Deze finaledag wordt tegelijkertijd georganiseerd met de landelijke studiedag van de KVLO, waardoor de genomineerde scholen hun inspirerende verhaal ook kunnen delen met sport- en beweegprofessionals, collegascholen, studenten, beleidsambtenaren sport en andere belangstellenden.

Wie meer wil weten over het Stanislas Beweeg-vmbo/mavo, is welkom op de open dag op vrijdag 10 februari.