Hoornbrug paar dagen later open én wegindeling wordt iets anders

Algemeen
De Hoornbrug gaat drie dagen later open dan aanvankelijk werd gecommuniceerd.
De Hoornbrug gaat drie dagen later open dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. (Foto: Archief/RH)

Over een week kan alle wegverkeer weer rijden over de Hoornbrug bij Rijswijk. Op 20 maart is de brug weer helemaal open. Dat is drie dagen later dan verwacht. Dat maakt de provincie Zuid-Holland bekend op 13 maart. Voor vaste gebruikers van de Hoornbrug zal het na de opening even wennen zijn: de wegindeling is namelijk aangepast.

Al vijf weken is de provincie hard aan het werk aan de brug. Als het goed is, behoren storingen na deze renovatie voorlopig tot de verleden tijd. Hij is straks  ”klaar voor de toekomst”, zo stelt de provincie. “Zo blijft de regio bereikbaar.” Gemiddeld wordt er elke 12 jaar onderhoud gepleegd aan provinciale bruggen, dus rond 2035 kunnen we dan de volgende afsluiting verwachten.

Andere wegindeling

De wegindeling is straks anders dan vóór het groot onderhoud, zo schrijft de provincie: “In overleg met de gemeente Rijswijk is de wegindeling op de brug aangepast. Het voetpad en het dubbelzijdig fietspad zijn op hetzelfde niveau gebracht. Eerder lag het fietspad op hetzelfde niveau als het wegdek voor wegverkeer. Door deze aanpassingen is de Hoornbrug veiliger voor alle weggebruikers.”

Drie dagen later

Een woordvoerder van de provincie liet vorige week nog aan Groot Rijswijk weten dat de werkzaamheden op schema liepen, maar de opening op maandag 20 maart is toch drie dagen later dan tot nu toe werd gecommuniceerd. Dit komt volgens de provincie door ‘onvoorziene extra werkzaamheden’. Maar uiterlijk 5.00 in de nacht van zondag op maandag, kan alle verkeer er weer vrijelijk over bewegen. Wel blijft tot eind april de onderdoorgang van de Delftweg gestremd voor autoverkeer.

De komende periode wordt het brugwachtershuisje nog geschilderd en vinden er betonreparaties plaats in de kelder.