Afbeelding
(Foto: PR)

Alzheimer Café Rijswijk

dinsdag 31 januari 2023 19:30 tot 21:00

Op dinsdag 31 januari vindt het eerste Alzheimer Café van het jaar in Rijswijk plaats.

Een Alzheimer Café biedt informatie, gezelligheid en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te spreken. Belangstellenden zijn welkom, ook om iemand mee te nemen. Dat kan een geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Het doel is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken met elkaar.

Tijdens deze bijeenkomst staan aanwezigen stil bij de vraag: gaat het nog wel thuis? Welke mogelijkheden zijn er om het thuis (langer) prettig te houden? Welke rol heeft de mantelzorger hierin en wat kan een casemanager betekenen? Hoe kan de thuiszorg ontlasten? Wanneer komt iemand in aanmerking voor dagbesteding en hoe regel je dat?

Het Alzheimer Café Rijswijk vindt plaats in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. De toegang is gratis, de zaal is open om 19:00 uur en het programma start om 19.30 uur.