Het affiche van Rijswijks Pracht 2023.
Het affiche van Rijswijks Pracht 2023. (Foto: PR)

Rijswijkse Pracht

zaterdag 25 maart 2023 6:00

De pracht van Rijswijk leren kennen tijdens een wandeling door het centrum van Oud Rijswijk? Dat kan op zaterdag 25 maart 2023 door deel te nemen aan de jubileumeditie van het cultureel spektakel Rijswijks Pracht. 

Tijdens deze tiende editie van Rijswijks Pracht wandelen tien groepen van 30 liefhebbers van theater, muziek en (klein)kunst door het centrum van Oud Rijswijk. De route is voor hen onbekend; alleen de ambassadeur die de groep leidt kent die. “De avond staat vol met optredens van zowel artiesten die hun sporen al verdiend hebben, als aanstormend talent”, belooft de organisatie.

Zes optredens

Na de gezamenlijke opening in de Oude Kerk aan de Herenstraat gaan de tien groepen deelnemers aan Rijswijks Pracht op cultureel avontuur. Elke groep krijgt in de loop van de avond zes optredens te zien. De locaties zijn wisselend, maar allen op loopafstand. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel. 

Open inschrijving

Rijswijks Pracht is een uniek evenement in Oud Rijswijk, met een kleinschalig karakter. Dat is ook de charme van het festival en daardoor is het aantal deelnemers beperkt. Wie ook deze tiende editie van Rijswijks Pracht wil meemaken, kan zich vanaf 10 januari 2023 aanmelden. Rijswijks Pracht heeft een open inschrijving, waarbij een deel van de aanmeldingen over de verschillende ambassadeurs verdeeld zullen worden door de organisatie. 

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail: rijswijkspracht@gmail.com, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De organisatie vindt het leuk te vernemen waarom u zich aanmeldt. De kosten zijn 25 euro per persoon. Maximaal 2 kaarten per persoon. De ambassadeurs stellen verder zelf hun groepen samen. 

Ambassadeurs

Dit jaar zijn de ambassadeurs: Heleen Vennik, Marianne Nonhebel, Yvonne Hagenaars, Bianca Lanza, Ger Bulder, Petra Nypels, Lydia Huisman, Paul de Beer en Jelleke Prins. Dana Nijstad is ambassadeur voor de jongerengroep.