Aan de J.C. van Markenlaan in Rijswijk zetten 200 vrijwillige voorlezers zich in om mensen met een visuele of leesbeperking toch te laten genieten van boeken.
Aan de J.C. van Markenlaan in Rijswijk zetten 200 vrijwillige voorlezers zich in om mensen met een visuele of leesbeperking toch te laten genieten van boeken. (Foto: Dedicon)

Open dag Dedicon

zaterdag 1 april 2023 10:00 tot 14:00

Op zaterdag 1 april zet stichting Dedicon in Rijswijk haar deuren open voor een kijkje in de keuken. In zestien opnamecabines worden elk jaar meer dan 1.500 romans en schoolboeken ingesproken voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Dit gebeurt door ongeveer 200 vrijwillige voorlezers.

Tijdens de open dag maken bezoekers kennis met het werk van Dedicon en volgen zij alle stappen die van een gedrukt boek een audioboek maken. Ze kunnen ervaren hoe het is om in een van de opnamecabines te zitten én ze mogen een stemtest doen als zij interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Dedicon heeft op dit moment namelijk nog ruimte voor voorlezers die op werkdagen na 15.00 uur of op zaterdagen beschikbaar zijn.

Praktisch

Geïnteresseerden zijn op 1 april (géén grap) van harte welkom tussen 10.00 en 14.00u. aan de J.C. van Markenlaan 3 (7e etage) te Rijswijk.