De BoekStartdag is bedoeld voor de allerkleinsten, maar is ook leuk voor oudere kinderen.
De BoekStartdag is bedoeld voor de allerkleinsten, maar is ook leuk voor oudere kinderen. (Foto: PR)

Eerste bibliotheekstapjes tijdens Rijswijkse BoekStartdag

zaterdag 3 juni 2023 10:00 tot 13:00

Speciaal voor de allerkleinste boekenwurmen organiseert de Bibliotheek aan de Vliet op zaterdag 3 juni weer de jaarlijkse BoekStartdag. De hele dag zijn er activiteiten die niet alleen leuk zijn voor de jongste gasten, maar zeker ook voor hun ouders en grootouders.

De BoekStartdag is bedoeld om kindjes tussen de 0 en 3 jaar kennis te laten maken met de bibliotheek, maar hun oudere broertjes en zusjes zijn uiteraard ook welkom.

Programma

In de Rijswijkse vestiging worden er deze dag tussen 10.30u en 13.00u enkele poppenkastvoorstellingen opgevoerd en ook zijn er in de ochtend enkele voorleessessies. In de vestiging in Leidschendam gaat de dag juist van start met een serie voorleessessies vanaf 13.30u en wie snel is kan aansluiten bij de ‘Muziek op Schoot’ workshop om 15.00u. Hiervoor zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Speciale activiteiten

Naast dit speciale programma zijn er ook een aantal doorlopende activiteiten in alle bibliotheken. Er zijn speciale plekken om lekker samen te lezen en is er een leuk plekje voor de wat oudere kindjes. Ook is er een informatiemarkt op alle locaties met verschillende kraampjes.

De Rijswijkse bibliotheek is gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein 101. De Leidschendamse vestiging is te vinden aan het Fluitpolderplein 5. De toegang tot de BoekStartdag is geheel gratis.