Beginnerscursus digitale fotografie Fotoclub F70
Beginnerscursus digitale fotografie Fotoclub F70 (Foto: Rob van Roosmalen (Fotoclub F70)

Beginnerscursus Digitale Fotografie bij Fotoclub F70

maandag 18 september 2023 20:00 tot zondag 18 september 22:15

Vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s maakt? ……Misschien is dan de beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van Fotoclub F70 wel iets voor jou!

Op maandag 18 september 2023 start bij voldoende aanmeldingen weer een nieuwe beginnerscursus ‘Digitale Fotografie’ van de Rijswijkse Fotoclub F70. De cursus wordt gehouden in Wijkcentrum Stervoorde. Het adres is Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk.

Theorie en praktijk

Deze cursus bestaat uit zes avonden van 20:00 tot 22:15 uur en twee praktijkochtenden. 

Tips

Op deze avonden krijgt u veel met ‘tips en weetjes’ te horen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de beamer om de voorbeeldfoto’s en de resultaten van de cursisten groot te kunnen bekijken. Na iedere avond wordt er huiswerk opgegeven. Het huiswerk van alle deelnemers wordt persoonlijk van tops en tips voorzien. Een selectie van het huiswerk wordt de volgende les plenair besproken. Alle deelnemers krijgen de gepresenteerde cursusinformatie per e-mail toegestuurd.

Doel van de cursus

Stapsgewijs ontdekken hoe u nog betere foto’s kunt maken. Na het volgen van de cursus bent u zich bewust van de mogelijkheden van de camera en heeft u ontdekt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u  echt trots op kunt zijn. Zo krijgt u nog meer plezier in het fotograferen! 

Onderwerpen

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

1) De werking van de camera. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: scherpstellen, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, ISO-waarde, belichting, histogram, lenzen en statief.

2) Licht, compositie en creativiteit. Hierbij komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan de orde: de invloed van het licht op je foto, compositieregels en hoe maak je jouw eigen foto onderscheidend.

3) Het maken van een samenhangende serie. 

Cursusdata

De cursus wordt gehouden op 6 maandagen van 20:00 - 22:15 uur en 2 praktijkochtenden:

18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november en 4 december. 

De praktijkochtenden zijn op zaterdagochtend 7 oktober en zaterdagochtend 4 november.

Benodigdheden

Een spiegelreflex- of een systeemcamera.

Kosten

De kosten voor de totale cursus, inclusief lesmaterialen, zijn € 150,00.

Meer informatie Kijk op www.fotoclubf70.nl/cursus