Arie Molendijk
Arie Molendijk (Foto: Privéfoto)

Taxatiemiddag in brasserie Bijna Thuis

maandag 4 maart 2024 15:00 tot 17:30

In brasserie Bijna Thuis vindt op maandag 4 maart vindt een taxatiemiddag plaats. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

De landelijk bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail”, aldus Molendijk. 

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van vijfentwintig tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief”, besluit Molendijk.  

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant, Van Vredenburchweg 170, op maandag 4 maart van 15.00 tot 17.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie en andere taxatiedagen zie: www.molendijkboeken.nl.