Boekpresentatie “mijn vader in de Mottenballen”

zaterdag 20 april 2024 13:30 tot 17:00

 In samenwerking met Museum Bescherming Bevolking wordt zaterdag 20 april aanstaande de verschijning van het boek Mijn vader in de mottenballen van Marte Jongbloed gevierd. 

Mijn vader in de mottenballen is een bijzondere jeugdroman over de zoektocht van een autistische jongen naar zijn vader in de Koude Oorlog. Simon is tien jaar als zijn vader plots verdwijnt. Sommige spullen en kleren zijn in dozen met mottenballen opgeslagen op zolder. Simons moeder is overstuur, maar zegt niets. Buiten is de spanning net zo erg als thuis. Op school leert Simon hoe hij moet wegduiken als de bom valt. Dan vindt hij thuis een agenda vol codes en denkt hij dat zijn vader bezig is met een missie tegen de Russen. Simon besluit hem op te sporen. Met lego heeft hij een ontwerp voor een betere schuilkelder gemaakt en samen kunnen ze levens redden. Tijdens zijn zoektocht krijgt hij hulp van het wonderlijke meisje Jo, dat op een verrassende manier iets met zijn vader te maken heeft… 

Programma 

Inloop 13:30 uur

Start 14:00 uur 

Korte lezing over de BB – interessant voor jong en oud! 

Rondleiding door het museum en de bunker met een gids 

Dit weekend te bewonderen: originele voertuigen uit de Koude Oorlog

De auteur signeert en er is een leuke winactie 

Afsluitend een hapje en een drankje, helemaal in de stijl van toen! 

Einde 17:00 uur

We horen graag of je erbij bent. Aanmelden via de mail:

pr-overvoorde@museumbeschermingbevolking.nl