Band ‘Bill and his Hawaiians’ stopt na negen jaar; Wim Zweekhorst gaat door met kwintet

Cultuur
'Bill's High Five' heet de nieuwe band van Wim Zweekhorst, alias Bill Baker, hier rechts op de foto.
'Bill's High Five' heet de nieuwe band van Wim Zweekhorst, alias Bill Baker, hier rechts op de foto. (Foto: Bill Baker)

De maandenlange zoektocht naar een nieuwe Hawaiian-gitarist, bleef helaas vruchteloos. Daarom is noodgedwongen besloten de band Bill and his Hawaiians op te heffen, zo maakt de Rijswijker Wim Zweekhorst, ook bekend als Bill Baker, vandaag bekend in een persbericht.

“We kijken terug op een geschiedenis van negen jaar, waarin we in veel verzorgingshuizen onze muziek ten gehore hebben mogen brengen. Uit de vele reacties hebben we geleerd dat bij veel bewoners door onze muziek herinneringen uit hun jeugd naar boven kwamen. Vaak gepaard met veel emoties”, aldus Bill.

Muziek en emotie liggen dicht bij elkaar

“In de verzorgingshuizen leerden we hoe dicht muziek en emotie bij elkaar liggen. Met een bedroefd hart nemen we daarom dan ook afscheid van dit tijdperk.”

Maar iedereen die Bill Baker kent, weet dat hij niet bij de pakken gaat neerzitten. Er dient zich een nieuwe fase aan. Met een kwintet dat is opgericht onder de naam ‘Bill’s High Five’. Hierover vertelt Bill: “Wij specialiseren ons in achtergrondmuziek. Bij recepties, diners, jubilea, noem maar op. Waar het feest op de voorgrond moet staan, spelen wij muziek op de achtergrond.”

Voor hun vaste klanten, waaronder veel verzorgingshuizen, zijn Bill and his Hawaiians dus niet meer beschikbaar. In plaats daarvan kan Bill’s High Five voortaan menig feest komen opvrolijken.