Bijzondere expositie IN UKRAINE bij Haagse Villa Ockenburgh tijdens Dag van het Kasteel

Cultuur
Villa Ockenburgh is een laagdrempelige, uitnodigende en inspirerende ontmoetingsplek voor velen.
Villa Ockenburgh is een laagdrempelige, uitnodigende en inspirerende ontmoetingsplek voor velen. (Foto: Villa Ockenburgh)

Dit jaar is de Dag van het Kasteel op de Historische Buitenplaats Ockenburgh wel heel bijzonder. “Wij presenteren de expositie In UKRAINE, gemaakt door Oekraïense kunstenaars en documentairemakers. Deze tentoonstelling is eerst in New York vertoond.” Deze expositie en een film over Joodse kindervluchtelingen uit Oostenrijk en Duitsland, die in 1938 korte tijd in de villa werden opgevangen, vormen samen een beeld van rampen van vroeger en heden. Dat past geheel bij het thema van de Dag van het Kasteel: ‘Rampen van alle tijden’.

IN UKRAINE

De bijzondere expositie “IN UKRAINE” is in de foyer te zien. Dit is een tentoonstelling van foto’s, video’s, schilderijen, boeken en nieuwsknipsels. IN UKRAINE is tevens een uiting van de Nederlandse solidariteit met het Oekraïense volk. Er kan geld worden gedoneerd aan goede doelen die essentiële steun verlenen en er kunnen berichten en afbeeldingen op een galerij worden geplaatst als een teken van solidariteit. IN UKRAINE is gemaakt door Ira Lupu en Fred Ritchin.

Activiteiten voor jong en oud

Bij Villa Ockenburgh bieden wij een gevarieerd aanbod van activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen de Villa, Vleugel en Buitenplaats met prachtige (moes)tuin op eigen houtje of met een rondleiding bezichtigen. Op de binnenplaats zijn sport- en spelmateriaal voor de kinderen te vinden. Er zijn diverse muziekoptredens (o.a. Quiet Colours, Duo Voci en de Band Blue Spirit) met muziek uit vroegere tijden. In de Kas en ook op andere plekken zijn hapjes en drankjes te koop. In de tuin kun je zaden en planten kopen.

Datum: Dag van het Kasteel, Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni van 11:00 tot 16:30 uur.
Adres: Villa Ockenburgh, Monsterseweg 4, 2553 RL Den Haag.
Toegang is gratis

Over Villa Ockenburgh

Villa Ockenburgh is een laagdrempelige, uitnodigende en inspirerende ontmoetingsplek voor velen. De bindingsfactoren zijn: liefde voor deze unieke historische plek in het groen en het duurzame behoud ervan. We steunen jong en oud in hun ontwikkeling en betrokkenheid, door onder andere vrijwilligerswerk, opleidingsplekken, dagbesteding en een breed scala van (culturele) activiteiten aan te bieden.