Winnaars publieksprijs ledententoonstelling Amateurspalet bekend

Algemeen
Er waren veel belangstellenden bij de opening van de ledententoonstelling in de Bibliotheek aan de Vliet, met meer dan 90 kunstwerken.
Er waren veel belangstellenden bij de opening van de ledententoonstelling in de Bibliotheek aan de Vliet, met meer dan 90 kunstwerken. (Foto: Wil Kouwer)

Amateurspalet vierde in juni haar 70-jarig jubileum met een uitgebreide ledententoonstelling in de Bibliotheek aan de Vliet. Meer dan 90 werken vonden een mooie plaats aan de wand en in de vitrines.

Annemiek Verbrugh memoreerde bij de opening dat Rijswijk voor amateur beeldend kunstenaars heel veel te bieden heeft. Van schilderclubjes in de verschillende wijken tot lessen in ateliers van kunstenaars: schilderclub Te Werve en natuurlijk Amateurspalet, als een van de grotere verenigingen in zijn soort in Nederland. 


Er waren veel belangstellenden bij de opening van de ledententoonstelling van het Amateurspalet, met meer dan 90 kunstwerken. - Wil Kouwer Fotografie

Amateurspalet

Bij Amateurspalet kunnen liefhebbers van beeldende kunst cursussen volgen door professionele kunstenaars/docenten, elke dag van de week, in tekenen, schilderen, aquarelleren, keramiek, boetseren en model/portret tekenen. Ook kunnen leden meedoen met allerlei activiteiten zoals tentoonstellingen, workshops, open atelier, rakustoken en buitenschilderactiviteiten.

Rijswijk Talent Award

Daarnaast organiseren de Bibliotheek en Kunstuitleen al vele jaren de tentoonstelling Open Wand, waar veel amateurschilders aan mee doen. De laatste twee jaar is hier ook nog Rijswijk Talent Award bijgekomen, georganiseerd door Trias en het Museum. Kortom, een rijk palet aan mogelijkheden om je werk te etaleren.


Bij de opening trad Johanna Besteman voor de laatste keer op als wethouder Cultuur. - Wil Kouwer Fotografie

Kaft belangrijk

Bij de opening van de tentoontstelling liet Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, zien hoe de kaft van een boek belangrijk is bij de keuze van de lezers. Het is bijna net zo belangrijk als de inhoud. Illustrator Aad Goudappel vertelde vervolgens aan de hand van beelden hoe een illustratie meer kan zeggen dan een dik rapport.

Wethouder Johanna Besteman

Voor wethouder Johanna Besteman was dit haar laatste optreden als wethouder voor Cultuur in de gemeente Rijswijk. Zij ontving uit handen van de voorzitter een aquarel als afscheidscadeau en als blijk van waardering van de vereniging. Haar opmerking dat de leukste bijeenkomst voor haar op het laatst kwam, was een mooi compliment voor de organisatie.


Het portret van Sandra Spronk - ‘Mag ik hier wel om lachen?’ won de tweede prijs. - Wil Kouwer Fotografie

Publieksprijs

Tijdens de tentoonstelling konden bezoekers cijfers uitdelen voor de publieksprijs. Inmiddels zijn de winnaars bekend. De eerste prijs werd gewonnen door Zahora Chandoe met ‘Een regenachtige dag’. De tweede prijs ging naar Sandra Spronk met haar portret ‘Mag ik hier wel om lachen’ en de derde prijs kreeg Corrie Vermeulen met haar schilderij ‘Moeder en Kind’.

Keramiekprijs

Voor keramiek werd een aparte prijs toegekend en deze ging naar Mia de Leeuw met haar in keramiek uitgevoerde ‘Erik of het klein insectenboek’.

Voor meer informatie, zie www.amateurspalet.nl.