Ook Zonnebloem Rijswijk bezocht het Varend Corso Westland

Cultuur
De vele boten in de stoet van het Varend Corso werden steeds met veel enthousiasme begroet.
De vele boten in de stoet van het Varend Corso werden steeds met veel enthousiasme begroet. (Foto: Hans van der Linde)

Stichting De Zonnebloem Rijswijk Zuid-Holland zorgde ervoor dat ook Rijswijkers met een lichamelijke beperking dit jaar konden genieten van het Varend Corso. Op zaterdag 25 juni hielpen vrijwilligers de eerste gasten instappen in de Florencebus aan de Generaal Spoorlaan.

De Rotaryclub in Rijswijk sponsorde dit uitstapje. Nadat de eerste gasten vanaf Florence aan de Generaal Spoorlaan waren opgestapt, kwamen op de parkeerplaats bij De Schilp de andere gasten en vrijwilligers erbij. De bus bracht hen naar een toplocatie om het Varend Corso van dichtbij mee te maken: de Olsthoorn Ranch van Jan Olsthoorn, gelegen aan de Galgeweg in Naaldwijk. 

De Olsthoorn Ranch was bekend terrein voor een deel van de gasten. De afdeling ‘Nieuw Rijswijk’ van de Zonnebloem aanschouwde het Varend Corso daar al in het verleden. Tegenwoordig zijn de afdelingen Oud- en Nieuw Rijswijk verenigd onder de naam Zonnebloem Rijswijk Zuid-Holland.

Hoewel het in het begin regende, kwam de zon door toen de groep nog maar net aangekomen was op de Ranch. De grote partytent die klaarstond, bood de nodige schaduw. De zon bleef die dag schijnen. Iedereen genoot van de vele versnaperingen die werden uitgedeeld. De vele boten in de stoet van het Varend Corso werden steeds met veel enthousiasme begroet. Alle vrijwilligers hebben hun best gedaan het de gasten naar de zin te maken. “We kunnen terugkijken op een geslaagde dag,” aldus de organisatie. “Met speciale dank aan de chauffeur van de bus die, met links en rechts slecht enkele centimeters ruimte, de bus op De Ranch achteruit langs geparkeerde auto’s manoeuvreerde zodat we dichtbij de partytent konden uitstappen.”

Voor meer informatie over De Zonnebloem en de afdeling Rijswijk Zuid-Holland, zie de website: www.zonnebloem.nl.