Gabriël Huisman in de nieuwe vestiging in de Rijswijkse Herenstraat.
Gabriël Huisman in de nieuwe vestiging in de Rijswijkse Herenstraat. (Foto: Robert Heijdemann)

Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk

Cultuur

Vrijdag 19 augustus opent Muziekschool Rijswijk een nieuw pand in de Herenstraat. Hier worden privé-muzieklessen gegeven in piano, zang, (elektrische) gitaar, bas, drums en viool. “Wij motiveren leerlingen aan de hand van muziek die zij zelf leuk vinden om muziek te ontdekken, bands te vormen en live op te treden”, vertelt Rijswijker Gabriël Huisman, zelf ook actief als drummer en drumdocent.

Door Robert Heijdemann

Muziekschool Rijswijk is al drie jaar actief in eigen ruimtes bij Don Bosco aan het Julialaantje. Hier worden de groepslessen gegeven en live optredens georganiseerd.

Live optreden 

“Muziek maken doe je met z’n allen! Op je instrument leer je liedjes en speel je die samen met bandleden. Een bandcoach helpt je bandleden te vinden, samen te spelen en te groeien als band”, vertelt Gabriël enthousiast. “Samen met je band verover je het podium en werk je samen toe naar een tof optreden.” Muziekschool Rijswijk organiseert twee keer per jaar een eigen evenement waar de leerlingen individueel of met hun band optreden voor een groot publiek. 

De laatste keer traden maar liefst 110 leerlingen op

Ook verzorgen ze het programma op events zoals het Zomerfeest en Strandwalfestival in Oud-Rijswijk. De leerlingen laten zien wat ze kunnen en waar ze al die tijd keihard aan hebben gewerkt. Jong en oud, beginner of gevorderd, iedereen mag het podium op. De laatste keer traden maar liefst 110 leerlingen op.

Drummende manager 

Als jongetje van vier mocht Gabriël eens djembé spelen met muzikanten. Daar werd het muziekzaadje geplant. “Ik was later manager van een band. Daar viel de drummer uit terwijl er een tour voor de deur stond en ben ik gevraagd om in te vallen.” Uiteindelijk werden muziek en drummen in het bijzonder zijn grote passie. Gabriël: “Lesgeven is leuk. Je deelt kennis en helpt ze op weg naar het podium. Werken met leerlingen geeft veel positieve energie, elke dag is anders.” Op dit moment heeft Muziekschool Rijswijk zo’n 25 docenten met verschillende achtergronden: zowel afgestudeerden van het conservatorium, als muziekdocenten en actieve muzikanten.

Openingsfeest 

De locatie in de Herenstraat 50 telt een drietal geluid geïsoleerde lesruimtes en een ‘recording studio’. Hier worden onder professionele omstandigheden geluidsopnames gemaakt. Ook zijn er muziekbenodigdheden te koop zoals snaren en drumstokken en is er een gitaarwerkplaats gevestigd. Hier kunnen bezoekers hun gitaar af laten stellen. Op vrijdag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur is het openingsfeest. Wethouder Mark Wit (o.a. Kunst en Cultuur) is uitgenodigd om half elf. Onder begeleiding van docenten kunnen de verschillende muziekinstrumenten worden uitgeprobeerd.

Muzikale kracht 

“In iedereen schuilt iets muzikaals. Het maakt niet uit of je nog nooit een instrument hebt vastgehouden of dat je al een echt podiumbeest bent. Samen gaan we aan de slag om jouw unieke muziekstijl verder te ontwikkelen. Leer zingen, drummen, bassen, gitaarspelen of pianospelen aan de hand van liedjes die jij leuk vindt. Bij Muziekschool Rijswijk ontdek je jouw muzikale kracht”, geeft Gabriël ons mee.

Afbeelding
Start Week van de Eenzaamheid: in Haaglanden zijn meer mensen eenzaam dan landelijk gemiddeld Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Zorgen bij Rijswijkse bakker door hoge energieprijzen Algemeen gisteren
Afbeelding
Zó leuk was de musical Beauty and the Beast door het Rijswijks Jeugdtheater Cultuur gisteren
Afbeelding
Elk meubel in vakkundige handen bij familiestoffeerderij De Vierde Generatie Partnerbijdrage gisteren
Afbeelding
Ricardo Kishna: ‘Zo snel mogelijk weer terugkeren waar we thuishoren’ Sport gisteren
Afbeelding
Déze rol heeft het Rijswijkse bunkercomplex vanaf morgen in een tv-serie Algemeen 28 sep, 17:13
Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 28 sep, 16:20
Afbeelding
Bezoek Mark Rutte aan World Horti Center in Westland vandaag afgelast vanwege protesten Politiek 28 sep, 13:28
Afbeelding
Personenauto vliegt uit de bocht na aanrijding met vrachtwagen, knalt op vangrail en vliegt in brand op de A4 Politie 28 sep, 12:09
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 11:00
Afbeelding
Unieke musical ‘Vis-à-vis’ gaat éindelijk van start in Rijswijk Cultuur 28 sep, 09:35
Afbeelding
Simpele vraag zorgt voor meer gezelligheid in de straat Advertorial 28 sep, 09:10
Afbeelding
Russisch gevechtsvliegtuig MIG21 komt naar Rijswijk Algemeen 28 sep, 06:50