Fotograferen bij Fotoclub F70 is gezellig én leerzaam. Je kunt er ook een beginnerscursus volgen.
Fotograferen bij Fotoclub F70 is gezellig én leerzaam. Je kunt er ook een beginnerscursus volgen. (Foto: Ellen Wilkens)

Samen fotograferen bij Fotoclub F70

Cultuur

Samen fotograferen is leerzaam en leuker! Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn van harte welkom bij Fotoclub F70 en kunnen aan alle activiteiten deelnemen. Iedere dinsdagavond (behalve in de zomerperiode) komen de leden bij elkaar om hun kennis te verbreden en te verdiepen. Iedereen kan zich in een informele sfeer en in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen. “We helpen elkaar, geven tips en beoordelen elkaars fotowerk op een positieve wijze.” 

Gevarieerd programma

Het jaarprogramma bestaat uit verdiepingsavonden, gastsprekers, workshops, bespreekavonden, competities en excursies. Alles is afgestemd op de wensen van de leden. Meer informatie: www.fotoclubf70.nl. Kom gerust een keer langs op een clubavond!

Locatie

Fotoclub F70 gaat verhuizen. Vanaf dinsdag 30 augustus 2022 worden de clubavonden gehouden in: wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. Eenvoudig te bereiken met eigen vervoer (gratis parkeren). Daarnaast stoppen de bussen 22 en 30 voor de deur.

Beginnerscursus

Voor beginnende fotografen (óók voor niet-leden van Fotoclub F70) start op maandag 12 september de Beginnerscursus Digitale Fotografie.

Vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s kunt maken? Misschien is dan de Beginnerscursus Digitale fotografie van Fotoclub F70 iets voor jou! 

Wanneer?

De cursus bestaat uit zes maandagavonden, te weten 12 en 26 september, 10 en 31 oktober, 21 november en 12 december 2022 van 20.00 tot 22.15 uur in Wijkcentrum Stervoorde en twee praktijkochtenden (zaterdag 1 oktober en zaterdag 5 november).

Onderwerpen

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: diafragma, scherptediepte, sluitertijd, hanteren van de camera, lenzen, statieven, compositie, belichting, ISO-waarde en het histogram.

Theoretisch én praktisch

In deze cursus gaan we stapsgewijs ontdekken hoe je (nog) betere foto’s kunt maken. De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard. Na iedere les wordt er een huiswerkopdracht gegeven. Over de gemaakte huiswerkopdrachten krijgt iedere cursist persoonlijke terugkoppeling.

Mogelijkheden camera

De bedoeling van de cursus is dat je je na het volgen hiervan bewust bent van de mogelijkheden van de camera en ontdekt hebt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar je echt trots op kunt zijn!

Kosten

De kosten voor de totale cursus inclusief lesmaterialen bedragen € 150,00. Kijk voor meer informatie op www.fotoclubf70.nl/cursus.

Afbeelding
Dit kost een woning in Rijswijk gemiddeld Financieel 10 uur geleden
Afbeelding
Na Rijswijk krijgt ook Den Haag eerste Tiny Forest Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Rijswijk Wonen helpt huurders met hoge energierekening Financieel 11 uur geleden
Afbeelding
Circa 30 woningen ontruimd na uitslaande brand in flat Loevesteinlaan Den Haag 112-nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort opent nieuw centrum waar Rijswijkse kinderen veel leren over de natuur Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Aldi Herenstraat sluit zondag voor verbouwing Winkelen 5 okt, 17:23
Afbeelding
Rijswijks bedrijf ontsloeg thuiswerker die cameratoezicht weigerde Werken 5 okt, 14:22
Afbeelding
Uw droomhuis, op maat gebouwd Partnerbijdrage 5 okt, 09:17
Afbeelding
Inschrijving voor De Ontdekkers Rijswijk start vandaag Uit 5 okt, 06:30
Afbeelding
Gymjuf Ellen neemt afscheid na 44 jaar Werken 4 okt, 22:09
Afbeelding
Staatssecretaris Van der Burg is boos: aantal opvangplekken asielzoekers met 1250 gedaald Politiek 4 okt, 18:39
Afbeelding
39-jarige Rijswijker dinsdagochtend aangehouden in verdovende middelen-onderzoek Politie 4 okt, 17:21
Afbeelding
Schaapweg versmald voor verkeersveiligheid Algemeen 4 okt, 16:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.