Samen fotograferen bij Fotoclub F70

Cultuur
Fotograferen bij Fotoclub F70 is gezellig én leerzaam. Je kunt er ook een beginnerscursus volgen.
Fotograferen bij Fotoclub F70 is gezellig én leerzaam. Je kunt er ook een beginnerscursus volgen. (Foto: Ellen Wilkens)

Samen fotograferen is leerzaam en leuker! Zowel beginnende als gevorderde fotografen zijn van harte welkom bij Fotoclub F70 en kunnen aan alle activiteiten deelnemen. Iedere dinsdagavond (behalve in de zomerperiode) komen de leden bij elkaar om hun kennis te verbreden en te verdiepen. Iedereen kan zich in een informele sfeer en in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen. “We helpen elkaar, geven tips en beoordelen elkaars fotowerk op een positieve wijze.” 

Gevarieerd programma

Het jaarprogramma bestaat uit verdiepingsavonden, gastsprekers, workshops, bespreekavonden, competities en excursies. Alles is afgestemd op de wensen van de leden. Meer informatie: www.fotoclubf70.nl. Kom gerust een keer langs op een clubavond!

Locatie

Fotoclub F70 gaat verhuizen. Vanaf dinsdag 30 augustus 2022 worden de clubavonden gehouden in: wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. Eenvoudig te bereiken met eigen vervoer (gratis parkeren). Daarnaast stoppen de bussen 22 en 30 voor de deur.

Beginnerscursus

Voor beginnende fotografen (óók voor niet-leden van Fotoclub F70) start op maandag 12 september de Beginnerscursus Digitale Fotografie.

Vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s kunt maken? Misschien is dan de Beginnerscursus Digitale fotografie van Fotoclub F70 iets voor jou! 

Wanneer?

De cursus bestaat uit zes maandagavonden, te weten 12 en 26 september, 10 en 31 oktober, 21 november en 12 december 2022 van 20.00 tot 22.15 uur in Wijkcentrum Stervoorde en twee praktijkochtenden (zaterdag 1 oktober en zaterdag 5 november).

Onderwerpen

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: diafragma, scherptediepte, sluitertijd, hanteren van de camera, lenzen, statieven, compositie, belichting, ISO-waarde en het histogram.

Theoretisch én praktisch

In deze cursus gaan we stapsgewijs ontdekken hoe je (nog) betere foto’s kunt maken. De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard. Na iedere les wordt er een huiswerkopdracht gegeven. Over de gemaakte huiswerkopdrachten krijgt iedere cursist persoonlijke terugkoppeling.

Mogelijkheden camera

De bedoeling van de cursus is dat je je na het volgen hiervan bewust bent van de mogelijkheden van de camera en ontdekt hebt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar je echt trots op kunt zijn!

Kosten

De kosten voor de totale cursus inclusief lesmaterialen bedragen € 150,00. Kijk voor meer informatie op www.fotoclubf70.nl/cursus.