NK Tegelwippen: buurgemeente Delft wipt steeds fanatieker, halen ze Rijswijk in?

Cultuur
De Delftenaren worden steeds fanatieker in de strijd om zoveel mogelijk tuinen groener te maken.
De Delftenaren worden steeds fanatieker in de strijd om zoveel mogelijk tuinen groener te maken. (Foto: Papaver Delft)

“Trots op Delft, opnieuw een tegelwiprecord!” Zo meldt de organisatie van het NK Tegelwippen in Delft maandag 29 augustus aan de redactie van Groot Rijswijk.

“Delftenaren willen massaal een groenere tuin”, zo gaat het persbericht verder. “Na de succesvolle actie ‘Tegel eruit, plant erin, van 9 juli, werden er afgelopen zaterdag 27 augustus wederom veel tegels weggehaald en ingeruild voor plantjes. Het nieuwe (dag)record komt nu uit op 2164, dat is ruim 500 tegels meer dan het oude record. De Klimaatmaat, een initiatief van Duurzaamheidscentrum De Papaver, is blij met deze ontwikkeling. Zij organiseert deze acties in het kader van het landelijke NK-Tegelwippen, en stimuleert inwoners van Delft hun eigen leefomgeving zo in te richten dat het beter bestand is tegen het veranderende klimaat.”


Rijswijkse ronde

Delftenaren wippen dus steeds fanatieker tegels. Toch ligt Rijswijk nog flink voor op de buurgemeente, met 69,79 gewipte tegels per 1000 inwoners versus 32,37 gewipte tegels in Delft. Komende zaterdag 3 september is de volgende Rijswijkse ronde van het NK Tegelwippen, aan de Colijnlaan. Wij zeggen: Rijswijkers, zet hem op en lever zoveel mogelijk tegels in!