Opnieuw vlooienmarkt in Karel Doormanlaan, met extra kans op vinden van ‘dat ene leuke stuk’

Cultuur
Foto van de vlooienmarkt in 2021. Omdat er woningen in de straat worden gesloopt, gaan veel mensen verhuizen en ruimen hun spullen op. Daarom is het aanbod dit keer nog groter.
Foto van de vlooienmarkt in 2021. Omdat er woningen in de straat worden gesloopt, gaan veel mensen verhuizen en ruimen hun spullen op. Daarom is het aanbod dit keer nog groter. (Foto: Archief/RH)

“Door het grote succes vorig jaar organiseren wij dit jaar weer een voortuintjesmarkt bij ons in de Karel Doormanlaan”, vertellen Freek en Henk. “Op 2 oktober van 9.00 tot 16.00 uur. Gezellig met een muziekje en een straat vol met verkoop vanaf de voortuin wordt het een echte vlooienmarkt.”

Door Robert Heijdemann

Het begon allemaal als een spontane actie van twee buren uit de Karel Doormanlaan. “Sinds we ons eigen gebouwtje niet meer hebben, gebeurt er hier niet meer zoveel. Vandaar dit evenement. Kunnen we als buren elkaar beter leren.” Aan het woord is Freek Bruinink, die samen met zijn buurman Henk van Sluijsdam opnieuw tekent voor de organisatie.

Speciale editie

Vorig jaar was ook Anita, de vrouw van Freek, actief bij de organisatie. Zij is dit jaar na een gevecht tegen kanker overleden. “Buurtwerk en zeker de voortuintjesmarkt waren haar ‘ding’. Op deze manier is ze er toch nog een beetje bij betrokken. Daarom hebben we het ook de naam ‘Anita’s tuintjesmarkt’ gegeven”, legt Freek uit.

Foto’s van de eerste vlooienmarkt, in 2021




Vroeg beginnen

Verwacht wordt dat er weer veel koopwaar wordt uitgestald. Vorig jaar liepen de eerste bezoekers al vroeg rond te neuzen. Het aanbod is ook nu groot. Van oud speelgoed tot heiligenbeelden en van schilderijen tot electronica. “Woningen in de straat worden gesloopt, bewoners gaan verhuizen dus veel mensen ruimen spullen op. Extra grote kans dus op dat ene leuke stuk”, voegt Henk toe.