Buitengewoon Buurtbakkie in RijswijkBuiten

Cultuur
Vanuit de bakfiets werden koffie en thee geschonken. Derde van links: wethouder Larissa Bentvelzen met haar zoontje.
Vanuit de bakfiets werden koffie en thee geschonken. Derde van links: wethouder Larissa Bentvelzen met haar zoontje. (Foto: Stichting RijswijkBuitengewoon)

Burendag 2022 is door de Stichting RijswijkBuitengewoon aangegrepen om RijswijkBuiten nader te laten kennismaken met de mooie plannen van deze stichting, die de wijk nog meer inclusief wil maken. Onder andere door het opzetten van een ‘open’ ontmoetingsruimte voor wijkbewoners.

Met subsidie van onder meer het Postcodeloterij Buurtfonds is het ‘Buurtbakkie’ ontwikkeld, waarmee de initiatiefnemers op 23 september langs de verschillende burenactiviteiten in de wijk fietsten. Vanuit deze duidelijk herkenbare bakfiets werd koffie, thee en limonade geschonken en uitleg gegeven over de plannen van de stichting. En natuurlijk ook gekeken of er nog buurtgenoten zijn, die zich als vrijwilliger willen inzetten.

Lidl en huiskamer

De fietstocht werd begonnen met een presentatie van het buurtbakkie aan wethouder Larissa Bentvelzen, vlakbij de in aanbouw zijnde Lidl. In de winkelplint van dit gebouw zal naar verwachting door de stichting in de loop van 2023 een ‘huiskamer’ voor de bijzondere doelgroepen en buurtbewoners kunnen worden gerealiseerd.

Daarna trok het buurtbakkie de wijk in waar bij verschillende burendagactiviteiten koffie werd uitgedeeld, mede mogelijk gemaakt door de Lidl.

Meer info

Meer weten over de Stichting RijswijkBuitengewoon? Kijk op www.rijswijkbuitengewoon.nl en op de facebookpagina (@rijswijkbuitengewoon).

Op 29 september organiseert de stichting een informatieavond, start 19.30 uur in de Montessori IKC Parkrijk, Parelmoervlinder 102.