Route Sinterklaasintocht 2022 Rijswijk bekend, maar Sint heeft nog geld nodig

Cultuur
De Sinterklaasintocht in 2021.
De Sinterklaasintocht in 2021. (Foto: MW)

Op social media doet de organisatie van het Sinterklaasfeest in Rijswijk een oproep. Zaterdag 19 november tussen 11.00 en 16.00 uur zal de Goedheiligman met zijn Pieten een feestelijke, muzikale tocht door Rijswijk maken. Maar om dat mogelijk te maken, is er wel geld nodig. Elke euro telt.

De intocht van Sinterklaas betreft een burgerinitiatief. De gemeente Rijswijk subsidieert al jaren geen grote intocht meer, onder meer door corona, en omdat er veel ophef was over Zwarte Piet. 100 inwoners, waaronder Marc Weterings van de politieke partij Rijswijks-Belang, zetten in 2021 daarom zelf iets op poten.

Ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers die de komst van de Sint in Rijswijk mogelijk maken voor alle kleine Sinterklaasfans, maar geld is er ook nodig. In totaal gaat het om €6000 voor bijvoorbeeld verkeersregelaars, beveiliging, ‘Muziekpieten’, een verzekering en lekkere peper- en kruidnoten en ander strooigoed. Hiervan is inmiddels ruim €1000 binnen.

Oproep

De oproep van de organisatie is dan ook met klem: “Steun ons AUB door middel van een donatie, elke euro draagt bij om dit kinderfeest weer tot een succes te maken.” Doneren kan hier en is mogelijk vanaf 5 euro. Hiervoor moet het bedrag op ‘anders’ worden gezet.

Op de donatiepagina wordt ook de route bekend gemaakt, onder voorbehoud van werkzaamheden. Sinterklaas en zijn Pieten gaan als volgt door Rijswijk op zaterdag 19 november:

- Populierlaan (11.00 uur)
- Sir Winston Churchilllaan
- Rembrandtkade/ bij werkzaamheden volgen ze (R) naar Jozef Israelslaan
– Lindelaan
– Kerklaan 11.45 a 12.00 uur
– (Oud Rijswijk)
- Nobelaerstraat
– Jozef Israëlslaan
– van Vredenburchweg
- bij Onderwatershof

 
12.15 uur tot 13.45 pauze

Tweede deel start om 13.45 uur:

– Rembrandtkade
- Lindelaan
– Hendrik Ravesteijnplein
- Generaal Spoorlaan /Schouwburg 14.00 uur
– Dr. H Colijnlaan
– Pyramideplein 14.30 uur tot max 16.00 uur, voor fotomomentjes met ouders/kinderen.