Unieke musical ‘Vis-à-vis’ gaat éindelijk van start in Rijswijk

Cultuur
 Aan het project doen mensen mee uit Rijswijk, maar ook uit de omgeving, en zowel van binnen als buiten de kerken.
Aan het project doen mensen mee uit Rijswijk, maar ook uit de omgeving, en zowel van binnen als buiten de kerken. (Foto: Marianne Kamphuis)

Na vier keer uitstel vanwege corona is het eindelijk zover: de musical ‘Vis-à-vis’ gaat op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober van start in Rijswijk.

Er is heel wat aan vooraf gegaan. In 2019 begon de theatergroep al met vier improvisatieavonden, rond het thema ‘Kijken en zien’. Met de bedachte personages, situaties, sketches, en woordspelingen werd uiteindelijk het verhaal ‘Vis-à-vis’ door henzelf geschreven. Dat geldt ook voor de liederen én de muziek.

Eigentijdse musical

Het is een mooi, herkenbaar en soms grappig verhaal geworden. Een eigentijdse musical voor jong en oud. Het speelt zich af in en om een supermarkt. De manager, J.P. Haring, en visboer Arie Ichtus komen tegenover elkaar te staan. Vis-à-vis dus.

Spannend

Dat kan verlammend werken. Is er dan een uitweg of oplossing? Komen nog meer mensen tegenover elkaar te staan? Komt de oplossing uit onverwachte hoek? Het publiek zal het allemaal zien. Aan het project doen mensen mee uit Rijswijk, maar ook uit de omgeving, en zowel van binnen als buiten de kerken.

Praktische info

De uitvoeringen zijn op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober en vinden plaats in de Nieuwe Kerk, Steenvoordelaan 364 Rijswijk. De aanvang op vrijdag en zaterdag is 20.00 uur, op zondag 15.00 uur. De entreeprijzen zijn: €10,00 voor volwassenen, €5,00 voor kinderen, beide inclusief pauzedrankje. De kaarten zijn online te bestellen via musicalprojectnk@gmail.com.