In het ingenieuze decor kwamen de vlotte choreografieën van Dane Badal goed tot recht.
In het ingenieuze decor kwamen de vlotte choreografieën van Dane Badal goed tot recht. (Foto: Erick Kicken (KVX Services))

Zó leuk was de musical Beauty and the Beast door het Rijswijks Jeugdtheater

Cultuur

Afgelopen zaterdag en zondag speelde het Rijswijks Jeugdtheater Disney’s Beauty and the Beast jr. in de Rijswijkse Schouwburg. Het publiek keek zijn ogen uit bij deze prachtige voorstelling.

In het verhaal van Beauty and the Beast komt de knappe Belle (Carmen van der Poel) terecht in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een eng en verschrikkelijk beest (Guus Fako). In het kasteel wordt Belle ontvangen door het personeel dat is getransformeerd in huisraad. Zo maakt ze kennis met de kandelaar Lumière (Thomas van der Sleen), de klok Tickens (Kiyan Molla Farajzadeh), de theepot Mevrouw Pot (Julia van der Giessen), het theekopje Jakopje (Carmen Blij), de plumeau Babette (Veerle Fransen) en de kledingkast La Commodia (Nina der Weduwe). 

Innerlijke schoonheid

Gesteund door het personeel stort Belle zich in een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde. Is Gaston (Jake Autar) de ware voor haar of toch het beest? Pas als zij uiteindelijk in de innerlijke schoonheid van het beest leert geloven, kan de betovering worden verbroken.


Kostuums gebaseerd op circusstijl en Peaky Blinders

De cast speelt vol overgave en met veel vaart dankzij de regie van Pepijn Jehee. Ook de grappen worden goed uitgespeeld door Lumière en het domme hulpje van Gaston, Lefou (Jago Hensema), en bezorgen het publiek regelmatig een lach. Dit alles vindt plaats in een prachtig ingenieus decor waarin de vlotte choreografieën van Dane Badal goed tot hun recht komen. De veelal kleurrijke kostuums die zijn gebaseerd op de jaren ‘20/’30 circusstijl en de historische dramaserie Peaky Blinders, maken het mooie podiumbeeld helemaal af.

Adembenemende zang

Zangdocent Nathalie van der Kaaden zorgt voor veel energie in de zang van de spelers, ondanks dat de ensemble zang hier en daar moeilijk te verstaan is. De solozang van Belle is adembenemend en zorgt voor tranen in de ogen van het publiek bij het herkenbare nummer ‘Thuis’. Mevrouw Pot brengt daarnaast fraai de titelsong ‘Meisje en het Beest’ ten gehore en de schattige Jakopje vertedert iedereen in de zaal. Kortom, het Rijswijks Jeugdtheater heeft met ‘Disney’s Beauty and the Beast’ weer een schitterende voorstelling op de planken gezet!

Toekomstige voorstellingen

Het Rijswijks Jeugdtheater is terug in de Rijswijkse Schouwburg op 18 en 19 februari met ‘The Wizard of Oz’, op 15 en 16 april met ‘The Addams Family’ en op 27 en 28 mei met ‘Peter Pan’. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Financieel 13 uur geleden
Afbeelding
De winterdip, hoe kom je hier doorheen? Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuw clubtenue voor badmintonvereniging BC Randstad Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Kleurplatenwedstrijd Oud Rijswijk: doe mee en krijg een verrassing! Partnerbijdrage 15 uur geleden
Afbeelding
Een plek met alle info over de ontwikkelingen in Bogaard Stadscentrum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe Kate Jenkins vrolijkheid brengt in Museum Rijswijk Cultuur 2 dagen geleden
Afbeelding
De Blauwe Maendagh exposeert in De Compagnie Cultuur 27 nov, 07:00
Afbeelding
Langere sluiting tramhalte Treubstraat onbegrijpelijk: ‘Scheelt 6 seconden’ Algemeen 26 nov, 19:33
Afbeelding
Wobbe Westra neemt afscheid van Rijswijkse markt Werken 26 nov, 13:40
Afbeelding
Overleden persoon aangetroffen in water Bierkade in Den Haag 112-nieuws 25 nov, 21:50
Afbeelding
Morgen belangrijk duel RVC Celeritas en SEV Sport 25 nov, 21:41
Afbeelding
Het is zeker: Huri Sahin wordt de nieuwe burgemeester van Rijswijk Politiek 25 nov, 21:29
Afbeelding
Rehobothschool verzamelt zwerfafval met wethouder Algemeen 25 nov, 16:37