Wijkestafette tegen eenzaamheid: wethouder serveert hapjes bij Bij Oma

Cultuur
Links wethouder Gijs van Malsen, 4e van links Shadon Bindraban, rechts wethouder Werner van Damme.
Links wethouder Gijs van Malsen, 4e van links Shadon Bindraban, rechts wethouder Werner van Damme. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Op 29 september begon de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In Rijswijk werd maandag 26 september al stilgestaan bij eenzaamheid, met een Wijkestafette bij Lunchroom Bij Oma in De Bogaard.

De Wijkestafette is een project dat ontmoeten stimuleert in Rijswijk. Het idee van de Wijkestafette is dat een actieve wijkbewoner samen met een lokale ondernemer een eetmoment organiseert voor de wijk, buurt of appartementencomplex. Voor De Bogaard was dit initiatiefnemer en wijkbewoner Shadon Bindraban, zanger en muzikant van The Beatles of Bollywood. Bij Welzijn Rijswijk informeerde hij naar de mogelijkheden. Bindraban woont ruim vijf jaar met zijn vrouw tegenover De Bogaard. Hij is trouwe bezoeker van lunchroom Bij Oma en komt vaak met zijn kleinkinderen een broodje eten. 



‘Samen één’

“Meer samen zijn, maakt dat we minder alleen zijn. Van eenzaam naar samen één”, zegt Shadon. Babiche van Lunchroom Bij Oma: “Dat ene kopje koffie en dat ene sociale contact moment is heel belangrijk voor sommige mensen. Wij doen mee aan de Wijkestafette, omdat we als lunchroom maatschappelijk betrokken zijn”. 

Wethouder Welzijn Gijs van Malsen omarmt dit initiatief. Ook hij zal aanwezig zijn en gaat graag in gesprek met de bewoners en bezoekers. “Maatschappelijk betrokken ondernemen en eenzaamheidsbestrijding gaan hand in hand”, zegt Gijs van Malsen, die zelf ook een schort aantrok en hielp in de bediening. Dit project wordt in samenwerking met de Gemeente Rijswijk en Welzijn Rijswijk mogelijk gemaakt. 



Voor iedereen

Iedere bewoner kan een etentje voor de eigen wijk organiseren. Wil je meer weten over de Wijkestafette? Neem dan contact op met Welzijn Rijswijk via wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl of 06 - 58 06 98 10.