Diabetes Challenge afgesloten, maar groep wandelt door

Cultuur
Wethouder Mark Wit (vooraan, derde van links) te midden van de deelnemers aan de Diabetes Challenge Rijswijk.
Wethouder Mark Wit (vooraan, derde van links) te midden van de deelnemers aan de Diabetes Challenge Rijswijk. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Wethouder Volksgezondheid Mark Wit heeft bij de afsluiting van de Diabetes Challenge Rijswijk met deelnemers meegelopen. Tijdens de wandeling werd op verzoek van een van de organisatoren langs de molen in de Hoekpolder gelopen. Start en finish van de wandeling waren bij wijkcentrum Stervoorde aan de H.J. Mooklaan.

Waarom wandelen?

‘Wandelen is goed voor iedereen. Je hart, bloeddruk, cholesterol, bloedvaten, spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel te lopen. Dagelijks wandelen levert een drastische verbetering van de gezondheid op’’, zegt Wethouder Wit.

Waarom Diabetes Challenge?

Het is vooral leuk om te wandelen en te merken dat een gezonde leefstijl al snel resultaat kan opleveren. Je gaat je fitter, gezonder en energieker voelen. Alledaagse dingen worden makkelijker. Nog een voordeel: je je doet het samen met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben. Dit motiveert om samen de eindstreep te halen. Bovendien: bij regelmatige inspanning zal je diabetesregulatie verbeteren en heb je waarschijnlijk minder medicijnen nodig.

Wandelgroep

De wandelgroep blijft doorlopen onder begeleiding van een vrijwilliger van Gezond Natuur Wandelen. Het startpunt van de wandeling blijft Wijkcentrum Stervoorde aan de Doctor H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk en wekelijks op donderdag om 19.00 uur.

Wandelbegeleiders gezocht

Wil je je passie voor wandelen delen met anderen en wil je mensen enthousiast maken voor de natuur? Geef je dan op als wandel begeleider. Je kunt zelf aangeven of je wekelijks of maandelijks beschikbaar bent om de wandelingen te begeleiden.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Mariëlle de Jong: marielle@gezondnatuurwandelen.nl.