Binnenkort opent nieuw centrum waar Rijswijkse kinderen veel leren over de natuur

Cultuur
1 oktober 2022: jonge wespenkoninginnen beginnen aan hun lange winterslaap, tot ongeveer half april 2023.
1 oktober 2022: jonge wespenkoninginnen beginnen aan hun lange winterslaap, tot ongeveer half april 2023. (Foto: Hung Nguyen)

Op zondag 16 oktober wordt het nieuwe educatief centrum in de Natuurtuin in het Wilhelminapark feestelijk geopend. Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk zover: er staat een nieuw duurzaam gebouw. De oude blokhut is vervangen voor een groter onderkomen. 

De oude blokhut was te klein geworden en vergde ook heel veel onderhoud. Met hulp van vele partijen kunnen de vrijwilligers van de Stichting Natuurtuin Wilhelminapark hun werk nog beter uitvoeren: 

• Het onderhoud en beheer in de tuin
• Het verzorgen van natuur- en milieueducatie
• Het organiseren van rondleidingen en open dagen
• Het doen van inventarisaties in de tuin

Alles is erop gericht om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te laten genieten van deze mooi onderhouden natuurtuin en hen daar ook veel van te laten leren. In de tuin zijn verschillende landschapjes te zien, waarvan een aantal zelfs heemkundige parels kunnen worden genoemd. Tijdens het feestelijk programma dat door de vrijwilligers is georganiseerd, is er veel te doen en te zien. Het is tevens de laatste dag van de Kinderboekenweek, met als thema Gi-Ga-Groen. 

Voor gezinnen

De vrijwilligers hopen dat er veel gezinnen met hun kinderen naar de feestelijke opening komen. Ook is wethouder Mark Wit aanwezig om de officiële handeling te verrichten. Wat hij precies gaat doen blijft nog een verrassing. Er is een markt met kraampjes (De Groene Karavaan) van het Platform Groen in Rijswijk, er zijn verschillende speurtochten voor kinderen, rondleidingen voor iedereen, en de vrijwilligers verloten een aantal cadeaucards van kinderboeken. 

Honing

Natuurlijk wordt er ook weer honing verkocht voor goede doelen. Bovendien zijn hapjes en drankjes voor alle bezoekers, om een toost te kunnen uitbrengen op dit mooie nieuwe gebouw. Van de eerste 100 bezoekers ontvangt elk gezin gratis een klein potje honing. 

Programma 

• Vanaf 12.00 uur ontvangst in de Natuurtuin voor alle bezoekers
• Om 12.30 uur feestelijke opening door wethouder Mark Wit
• Korte presentatie door voorzitter John Beentjes van de Stichting Natuurtuin Wilhelminapark
• Vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur speurtochten voor kinderen in het kader van Gi-Ga-Groen, diverse rondleidingen door de tuin, markt van leden van Platform Groen, verloten van kinderboek-cadeaucards aan aantal aanwezige kinderen, verkoop van kinderboeken in samenwerking met Paagman Boekhandel, verkoop van honing voor goede doelen, hapjes en drankjes voor alle bezoekers.

Praktische informatie

Wanneer? Zondag 16 oktober van 12.00 – 16.00 uur Waar? Adres: Hazepad 5, 2287 DE Rijswijk. Meer info over de natuurtuin is te vinden op www.natuurtuinrijswijk.nl.