Bob en Jenny schrijven zich in bij het Datingbureau van Roos dat Blind Dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen in de Rijswijkse Schouwburg.
Bob en Jenny schrijven zich in bij het Datingbureau van Roos dat Blind Dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen in de Rijswijkse Schouwburg. (Foto: Annemieke van der Togt)

Nieuwe musicalcomedy over wondere wereld van het daten bij Rijswijkse Schouwburg

Cultuur

Musicalcomedy is een genre dat niet heel vaak ten tonele wordt gevoerd. Daarom vinden Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen het ook zo enorm leuk om straks met Blind Date de theaters in te gaan.

Hélène Ouwerkerk-Koeleman

“Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical en speciaal voor ons geschreven”, trapt Brigitte Heitzer af. “Het is ook heerlijk om samen met Freek, Sanne en regisseur Joep Onderdelinden aan het stuk te sleutelen. We hebben echt een inbreng. Dat is toch echt anders bij een stuk wat al helemaal vast staat of waaraan je niks meer mag veranderen.” Freek vult aan: “Ik sta dit seizoen in Blind Date en Les Miserables. Die afwisseling van een nieuw stuk en een bestaande voorstelling vind ik erg fijn.” Sanne is blij met deze werkwijze. “Alles is bespreekbaar. Het is heel tof en vernieuwend geschreven maar door onze inbreng wordt deze voorstelling ook echt van ons”, zegt Sanne.

Al een tijdje single

Blind Date gaat over Bob en Jenny. Ze zijn al een tijdje single en het lukt maar niet om iemand te vinden en daarom schrijven ze zich bij het Datingbureau van Roos dat Blind Dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen.

Freek is erg te spreken over de muziek. “Die past er echt enorm goed bij. Ontroerende ballads, up tempo nummer maar ook mooie meerstemmige stukken”, zegt hij. “En ik ben vooral heel blij dat de muziek live wordt gespeeld door een combo. Dat is tegenwoordig echt niet altijd het geval. Maar live muziek heeft zo’n meerwaarde.”

Met comedy meer interactie met het publiek

“Dat het comedy is maakt het natuurlijk best spannend want hoe gaat het publiek straks reageren”, zegt Sanne. “Dat weet je pas als je het theater in gaat. En dan is er ook nog het verschil tussen de noordelijke provincies en de zuidelijke provincies” “De zuidelijke provincies hebben de naam stil te zijn maar dat is helemaal niet waar hoor”, lacht Brigitte die oorspronkelijk uit Limburg komt. “Het is altijd heel spannend hoe een grap valt. Het is echt een genre apart. Musicals als Diana en Evita zijn toch meer beschouwend. Met comedy heb je meer interactie met het publiek”, aldus Brigitte.

Voor Sanne is de voorstelling vooral flink wisselen want zij speelt naast de eigenaresse van het datingbureau ook tal van andere kleinere rollen. “Dat is gelukkig wel vrij simpel hoor met een bril, een haarlok of een ander accent”, vertelt Sanne. “Maar het wordt in ieder geval wel snel schakelen.”

Die date was natuurlijk niets want ik kon alleen maar aan Jordi denken

Bij een musical over daten en blind dates valt natuurlijk de onvermijdelijke vraag of ze zelf veel ervaring hebben met dates. “Ik ben al 15 jaar met Jordi en toen ik hem zag, sloeg gelijk de vlam in de pan”, vertelt Brigitte. “Toevallig had ik al wel een blind date staan twee dagen later. Die date was natuurlijk niets want ik kon alleen maar aan Jordi denken.” Dat geldt ook voor Sanne. “Ik heb er eigenlijk vrij weinig ervaring mee en heb mijn vriend face to face ontmoet.” Freek lacht: “Ik heb weleens fases gehad dat ik via apps heb gedated maar ik vind het toch wat ongemakkelijk. Je komt toch liever in de kroeg iemand tegen. Maar in de lockdowns kon je niet anders.”

17 november

Blind Date is op donderdag 17 november te zien in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten via www.rijswijkseschouwburg.nl. Kijk voor meer info op www.blinddate.one.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Rijswijk

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Proosten op een mooie kerst bij Savarin Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Komend weekend geen treinen van en naar Rijswijk Algemeen gisteren
Afbeelding
Ingezonden brief: “Huri, maak het veilig achter de Rijswijkse voordeur” Politiek 8 dec, 16:50
Afbeelding
Brede welvaart in Rijswijk nu goed, later minder Financieel 8 dec, 14:03
Afbeelding
Handen uit de mouwen tijdens boomplant-expeditie BuitenRijck Algemeen 8 dec, 12:16
Afbeelding
Feel Good Radio in Rijswijk: ‘Het staat overal aan, waar je ook komt’ Werken 8 dec, 08:52
Afbeelding
21 maanden cel geëist tegen Rijswijker (36) die gezicht vriendin brak Politie 7 dec, 19:33
Afbeelding
Rijswijkse boomfeestdag op kindcentrum BuitenRijck Cultuur 7 dec, 17:36
Afbeelding
Man (21) aangehouden na WK-voetbalwedstrijd 112-nieuws 7 dec, 14:32
Afbeelding
16 maanden geëist tegen man die rioolwerker aanreed op Haagweg Politie 7 dec, 14:29
Afbeelding
‘Veeg ze van het matje’ verovert harten regio Den Haag Cultuur 7 dec, 14:18
Afbeelding
Nieuw boek Rijswijker Eric van den Berg: ‘Trimonie deel 2: Sterrenstorm’ Cultuur 7 dec, 12:26
Afbeelding
Negen nieuwe jeugdtrainers Semper Sport 7 dec, 09:53
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief