Sinterklaas 2022 in Rijswijk: Bogaard en Stervoorde

Cultuur
Sinterklaas bezoekt in 2022 meerdere plekken in Rijswijk.
Sinterklaas bezoekt in 2022 meerdere plekken in Rijswijk. (Foto: Pixabay)

Niet alleen de Bogaard wordt dit jaar vereerd met een bezoekje van Sinterklaas en zijn Pieten. Een ontmoeting met de Sint is woensdagmiddag 30 november ook mogelijk in wijkcentrum Stervoorde. 

In de Bogaard zal Sint zondag 20 november een dutje doen in zijn prachtige caravan, net als vorig jaar gestald in de Prinsenpassage. Kleine fans mogen hem wakker zingen vanaf 11.00 uur. Daarbij krijgen ze hulp van de Pietenband, die vrolijke Sintliedjes zal spelen. Volgens de Pieten doet Sinterklaas na het opstaan altijd eerst even wat ochtendyoga, maar daarna zal hij een rondje lopen door de Bogaard.

30 november

Tien dagen later feest de Sint mee in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Dit feestje is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar uit de wijken De Strijp, Muziekbuurt, Steenvoorde Noord en Steenvoorde Zuid. De toegang is gratis, maar de ruimte is beperkt - daarom geldt: vol is vol. Kinderen die erbij willen zijn, kunnen zich vóór dinsdag 15 november opgeven. 

Brief van de Sint

Opgeven voor het feest in Stervoorde kan door een e-mail te sturen naar trix-alexander@tele2.nl, met de volgende informatie: jongen/meisje, leeftijd en adres. Na inschrijving volgt een brief van Sinterklaas. Dat is het toegangsbewijs voor het feest. Kinderen kunnen ook een mooie kleurplaat maken voor Sinterklaas: ze hebben de keuze uit twee varianten. Sinterklaas is blij met iedere tekening. De zaal gaat open om 13.30 uur. Het feest duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.