Bakker Bosman houdt traditie in ere

Cultuur
Het is nog vroeg, maar de eerste klanten staan al in de rij.
Het is nog vroeg, maar de eerste klanten staan al in de rij. (Foto: Robert Heijdemann)

Vanochtend om 9.00 uur ging het verkoopluik aan de voorkant van het Oliebollenhuis van Bakker Bosman in de Herenstraat voor het eerst dit jaar weer open. 

Het vet is op temperatuur. “Het bakken van oliebollen is al meer dan 50 jaar een traditie van mijn familie,” vertelt Ralph Bosman. De eerste bezoekers van de zaterdagmarkt weten de ambachtelijke oliebollen en appelbeignets snel te vinden.

Bakker Pim bakt tot begin januari oliebollen en appelbeignets. “Het is leuk, de klanten reageren enthousiast. Dit is echt Rijswijk.” vertelt hij, terwijl hij naar de temperatuur van het vet kijkt. “Dat luistert heel nauw. Alleen met de goede ingrediënten en de goede temperatuur krijg je een lekkere oliebol”. Het oliebollenhuis is geopend: woensdag: 09:00-17:30 uur, donderdag 09:00-17:30 uur, vrijdag 09:00-17:30 uur en zaterdag 08:00-16:00 uur.