Nieuwe tentoonstelling ‘Patronen van vormen en letters’ bij Arti-Shock

Cultuur
Vanaf 23 oktober toont Theo Damsteegt samen met Will Leonard zijn recente werk bij Arti-Shock.
Vanaf 23 oktober toont Theo Damsteegt samen met Will Leonard zijn recente werk bij Arti-Shock. (Foto: Theo Damsteegt)

Na 30 jaar in Calcutta, India, woont kunstenaar Will Leonard sinds kort in Den Haag. Wat heeft hij meegebracht uit India? En wat hebben de dieren in het werk van kunstenaar Theo Damsteegt voor diepere betekenis? Bezoekers komen erachter tijdens de nieuwe tentoonstelling bij Arti-Shock, die zondag 23 oktober wordt geopend. 

Zelf zegt Will Leonard: “Ik ben ongetwijfeld beïnvloed door de hete kleuren en rijke texturen van India.” Ook de gezelligheid van de Bengalese mensen, midden in de stadse chaos van Calcutta, komt in zijn werk tot uiting. Eén ding staat als een paal boven water: hij gaat voor schoonheid in zijn kunst.

Schuifdruk

Theo Damsteegt maakt grafiekwerk, vooral linosnedes. Bijvoorbeeld dierfiguren - een olifant of schildpad - die iets symboliseren, geïnspireerd door de symboliek van oude culturen. Maar hij maakt ook abstracte werken. In zijn werk speelt de methode van de schuifdruk echter een belangrijke rol. Meer informatie over deze methode is te vinden op zijn website: www.theodamsteegt.com.

Praktische info

Op zondag 23 oktober om 16.00 wordt de tentoonstelling ‘Patronen van vormen en letters’ van Theo Damsteegt en Will Leonard feestelijk geopend in galerie Arti Shock aan de Schoolstraat 26 in Rijswijk. Daarna is de tentoonstelling nog tot en met 10 november te bezoeken, op woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.arti-shock-rijswijk.nl.