Straatpraat: ‘Aan het werk met een grafsteen en een skelet’

Cultuur
Sylvia (l) en buurvrouw Willemijn (r) poseren voor de foto. Een andere buurman komt er bij staan. "Gezellig hè, vooral 's avonds is het leuk met de verlichting."
Sylvia (l) en buurvrouw Willemijn (r) poseren voor de foto. Een andere buurman komt er bij staan. "Gezellig hè, vooral 's avonds is het leuk met de verlichting." (Foto: RH)

In de rubriek Straatpraat vragen we Rijswijkers wat ze aan het doen zijn en waarom.

Straatpraat

Door Robert Heijdemann

Op de plek van de voormalige Bonifatiuskerk werd in mei vorig jaar het seniorencomplex Nieuw-Benedictus aan de Huis te Landelaan geopend. In één van de tuintjes is Sylvia van Deventer druk aan het werk met een grafsteen en een skelet. Buurvrouw Willemijn van Beek kijkt toe. Een passerende buurman roept: “Mooi tuintje heb je weer!”

Wat bent u aan het doen?

“Ik ben mijn tuin aan het versieren voor Halloween op 31 oktober”, vertelt ze lachend als ze mijn verbazing ziet. In de tuin zie ik een grafsteen met RIP, heksen, skeletten, spoken, spinnenwebben en doodshoofden in alle soorten en maten. De bewoonster heeft duidelijk haar best gedaan.


 ©RH


 ©RH

Waarom doet u dat?

“Voordat ik hier kwam wonen had ik alleen een balkon. Met mijn zoon hebben we de hele tuin aangelegd. Naast het huis is een rotstuin. Centraal staat een oude, zelfgespoten fiets die we kochten op Markplaats. Door de seizoenen heen kies ik steeds andere thema’s. Van de zomer hing er een surfplank aan de fiets en stonden er flamingo’s. Echte zomerse items zoals een zonnebril en teenslippers maakten het af.” Sylvia laat een foto zien.


 ©RH


 ©RH

Toekomst?

“Ik ga lekker door, ik kijk al uit naar de Kerst. Nu heb ik lichtjes op batterijen, maar er komt een buitenaansluiting. Van de winter versier ik de fiets met kerstboomlichtjes. En natuurlijk een sneeuwman.” Buurvrouw Willemijn vertelt dat Sylvia altijd in de tuin bezig is. “In elk geval weten we: haar tuin is al Halloween-proof!”


 ©RH


 ©RH

Oproep

Voor Groot Rijswijk van 27 oktober zijn we op zoek naar de gaafste Halloween-tuinen in Rijswijk. Jaagt jouw griezelige tuin ook anderen de stuipen op het lijf? Maak er dan een foto van en mail hem naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl, o.v.v. ‘Halloween Rijswijk’, met je naam en leeftijd en wat je er verder nog over kwijt wil. En wie weet zie je jouw Halloweenproof tuin volgende week terug in de krant!