Langs de deuren met Halloween 2022 in Rijswijk

Cultuur
Een enge voortuin aan de C.T. Storklaan.
Een enge voortuin aan de C.T. Storklaan. (Foto: Tino van Dam)

Voor Halloween worden in 2022 diverse activiteiten georganiseerd in Rijswijk. Zo is er vrijdag 28 oktober een speurtocht door winkelcentrum Oud-Rijswijk en is er van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober een Halloween Spookhuis te bezoeken in Bogaard Stadscentrum. Maar waar in Rijswijk kun je - zoals in Amerika - langs de deuren voor een ‘trick or treat’?

RijswijkBuiten

In RijswijkBuiten, de meest kinderrijke buurt van Rijswijk, zijn veel eng versierde huizen te vinden. Hier wordt Halloween op zaterdag 29 oktober van 19.00 tot 21.00 uur gevierd. Huizen die meedoen, kunnen een poster voor het raam hangen. Ook kunnen ze zichzelf met Google Maps op een speciale kaart zetten. Op deze kaart zijn al tientallen adressen aangemeld. 

Strijp

In de Strijp wordt Halloween dezelfde avond ook gevierd, maar dan iets vroeger: van 18.30 tot 20.30 uur. 

Hoekpolder

In Hoekpolder vieren ze Halloween om dezelfde tijd, maar dan op zondag 30 oktober. Op vrijdag 21 oktober is hier een flyer in de wijk verspreid. Bewoners bij wie kinderen mogen aanbellen voor snoepjes, hangen de flyer op het raam of op de deur. Ook kunnen ze hun adres per e-mail doorgeven aan halloweekhoekpolder@gmail.com. Hun adres wordt zondag 30 oktober op een Google Maps-kaartje gezet op de website van Hoekpolder, Facebook en Nextdoor. Voor het lopen in de wijk hoeven gezinnen zich niet aan te melden.

Muziekbuurt

In de Muziekbuurt vindt er tot slot een Halloween-lampionnentocht plaats met Halloween zelf, op 31 oktober. Kinderen mogen met hun ouders om 18.00 uur verzamelen bij de Admiraal Helfrichsingel 51. Daar krijgen ze een lampion om mee te doen.

Gebeurt er ook iets in jouw buurt in Rijswijk? Mail het dinsdag 25 oktober nog naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl o.v.v. Halloween en we vermelden het donderdag 27 oktober in Groot Rijswijk.