Rijswijk klaar voor Halloweenviering, op de meeste plekken vanavond

Cultuur
Delano (10), Jessey (6) en Steffanie (31) weten al hoe ze zich gaan verkleden.
Delano (10), Jessey (6) en Steffanie (31) weten al hoe ze zich gaan verkleden. (Foto: DvE)

Halloween vindt officieel maandag 31 oktober plaats, maar wordt op de meeste plekken in Rijswijk vanavond al gevierd. Zoals in RijswijkBuiten, waar het Halloweenfeest van 19.00 tot 21.00 uur wordt gevierd. Huizen die meedoen, kunnen een poster voor het raam hangen. Ook kunnen ze zichzelf met Google Maps op een speciale kaart zetten. Op deze kaart zijn al tientallen adressen aangemeld. 

Steffanie (31), Delano (10) en Jessey (6) kijken er al naar uit. “Ieder jaar staat er aan de Buitensingel een groot spookhuis,” vertelt Steffanie. Delano vult aan: “Er zat een keer een indiaan in een cel, en die liet ons schrikken. En er was vorig jaar een enge priester.”
Steffanie: “Van zes tot negen staat er een lange rij voor het grote spookhuis aan de Buitensingel. Er wordt ook iets georganiseerd bij Kindcentrum Buitenrijck. Veel mensen zetten daarnaast een tentje bij hun huis waar je doorheen kunt lopen. Bij de Eilanden van Sion maken bewoners doolhoven in de tuin. Sommige mensen zijn maanden met de voorbereiding bezig.” Voor het eerst dit jaar is er bovendien een loterij.


Steffanie, Delano en Jessey weten al hoe ze deze Halloween verkleed gaan: Delano wil een lichtgevend masker. Jessey wordt een pompoen. En Steffanie zelf gaat als poes - “een soort cat woman.”

Strijp en Hoekpolder

Ook in andere buurten wordt Halloween groots aangepakt. In de Strijp wordt Halloween op 29 oktober van 18.30 tot 20.30 uur gevierd. In Hoekpolder vieren ze Halloween om dezelfde tijd, maar dan op zondag 30 oktober. Bewoners bij wie kinderen mogen aanbellen, hangen hier een flyer op het raam of op de deur. Ook kunnen ze hun adres per e-mail doorgeven aan halloweekhoekpolder@gmail.com. Hun adres wordt zondag 30 oktober op een Google Maps-kaartje gezet op de website van Hoekpolder, Facebook en Nextdoor.


Versierde huizen aan het Mr. Beerninkplantsoen.

Muziekbuurt

In de Muziekbuurt vindt er een Halloween-lampionnentocht plaats op 31 oktober. Kinderen mogen met hun ouders om 18.00 uur verzamelen bij de Admiraal Helfrichsingel 51. Daar krijgen ze een lampion.


Vincent (29), Renée (34) en Sam (1) wonen in het hofje aan de Kerklaan. Zij vinden de Halloween-versiering goed passen bij hun oude huisje uit 1903.


Een versierde voortuin aan de C.T. Storklaan. - Familie Looijestijn