Arti-Shock verrast Don Bosco Rijswijk met donatie

Cultuur
Rogier d'Ailly, Wilmy Oosterwijk en Paul Koeslag van Arti-Shock overhandigen de cheque aan Marlies Cuppen.
Rogier d'Ailly, Wilmy Oosterwijk en Paul Koeslag van Arti-Shock overhandigen de cheque aan Marlies Cuppen. (Foto: MC)

In het kader van haar 50-jarig bestaan verkocht Galerie Arti-Shock onlangs kunstwerken voor 50 euro per stuk, voor het goede doel. De opbrengst werd begin november overhandigd aan Don Bosco Rijswijk.

“Wie jarig is trakteert.” Onder dat motto maakten kunstenaars Arti-Shock onlangs meerdere kunstwerken. Deze werden tijdens de jubileumexpositie van 2 tot en met 20 oktober geëxposeerd voor het goede doel. Ze waren te koop voor 50 euro per stuk. 

Spelenderwijs geholpen

Als goed doel kozen de kunstenaars voor het project ‘Tweede Thuis’ van de Rijswijkse stichting Don Bosco. Met dit project ondersteunt het jeugdcentrum kinderen die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld thuis, op school, met zichzelf of met het leggen van sociale contacten. Elke maandagmiddag worden deze kinderen spelenderwijs geholpen met sociale vaardigheden, huiswerk of andere obstakels.

Origineel kunstwerk

De jubileumactie was niet alleen goed voor het goede doel, maar ook een uitgelezen kans voor de bezoekers van de galerie om voor een klein prijsje een origineel kunstwerk te bemachtigen. En daar werd uitgebreid gebruik van gemaakt. Twintig kunstwerken werden verkocht. Arti-Shock heeft het mooie bedrag van €1000,- kunnen ophalen. 

Uitje en extraatje

Een delegatie van Arti-Shock (Paul Koeslag, Rogier d’Ailly en Wilmy Oosterwijk) overhandigde begin deze maand de cheque aan Marlies Cuppen, leidinggevende van het jeugdcentrum. Het bedrag zal besteed worden aan een uitje voor de kwetsbare kinderen en aan een extraatje tijdens de jongerenavonden bij Don Bosco.