Kerstmarkt, uit eten en andere activiteiten voor Kerst 2022 in Rijswijk

Cultuur
Met de feestdagen in 2022 is er van alles te doen in Rijswijk om in een kerstsfeer te komen. Foto ter illustratie.
Met de feestdagen in 2022 is er van alles te doen in Rijswijk om in een kerstsfeer te komen. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Sinterklaas is pas net in Nederland, maar voor je het weet staat ook Kerst weer voor de deur. Er wordt voor Kerst 2022 al veel georganiseerd in Rijswijk: van het Dickens Festival tot speciale kerstarrangementen bij hotels en restaurants. Maar ook een Kerst Crea Beurs voor creatievelingen. En voor mensen die iets organiseren voor hun buurt, is er een Kerstafette-cheque ter waarde van 350 euro. In dit artikel een selectie van de leukste kerstactiviteiten in Rijswijk.

Dickens Festival

Op vrijdag 16 december vindt, voor het eerst sinds corona, het traditionele Dickens Festival in winkelcentrum Oud-Rijswijk weer plaats. Voor de kerk komt een grote kerstboom te staan. Tussen 17.00 en 21.00 uur is er een Christmas Shopping Night. Tijdens het Dickens Festival ademt het hele gebied een 19e eeuwse sfeer. Er zijn Oud-Hollandse spelletjes, er is een speciale Kerst antiek- en curiosamarkt, er is een kerstmarkt met Rijswijkse ondernemers, personen gaan gekleed in Dickens stijl en er zingen kerstkoren. Ook wordt er een kerstparade opgevoerd.


Schaatsbaan

Van 16 tot en met 18 december is er weer een schaatsbaan in de Herenstraat.


Kerst dinnershow

Wie echt even luxe wil ervaren deze kerst, boekt een etentje bij restaurant Savarin. Op 24, 25 en 26 december vindt hier een Kerst dinnershow plaats vanaf 18.00. Behalve een 5-gangenmenu vindt er ook live entertainment plaats van Maaike Widdershoven. Om 19.00 wordt het feestelijke kerstdiner geserveerd. Het arrangement kost 120 euro per persoon.


Overnachting

Wie helemaal uit wil pakken, boekt bij 5-sterrenhotel en spa Savarin op 24 of 26 december een tweedaags kerstarrangement met overnachting. Hierbij genieten gasten van een kerstbrunch van 10.00 tot 13.00, de hierboven genoemde dinnershow, van een welkomstdrankje in Winter Wonderland en toegang tot cityspa Savarin met gebruik van badjassen, slippers en handdoeken. Deze verwennerij kost €250,- per persoon op basis van een 2-persoons comfortkamer.

Kerst Crea Weekend

Creatievelingen die van kerst houden, zijn bij de Broodfabriek aan het goede adres op 25, 26 en 27 november van 10.00 tot 17.00 uur. Dan vindt hier het Kerst Crea Weekend plaats. De voormalige Bakkerij is drie dagen gevuld met de nieuwste trends op hobbygebied. In een kerstsfeer kunnen bezoekers op zoek gaan naar de leukste creatieve materialen en cadeautjes óf deze zelf maken tijdens een van de vele workshops. Er worden workshops gegeven van veel verschillende hobby’s zoals bijvoorbeeld Macramé, Aquarel, Keramiek schilderen, Stampin’Up, Scrappen, planners en nog veel meer.  Prijzen: volwassenen €8,-, kinderen 7 t/m 12 jaar €4,-, kinderen t/m 6 jaar gratis.


Dansend naar de Kerst

Op 9 december vindt aan de Schaapweg 2 Dansend naar de Kerst plaats. Tijdens dit evenement is er live muziek van Elias van Hees, Helga Alberts, Menzina en Henna Grünholz. De show wordt gepresenteerd door Fred Zuiderwijk. Ook is er bingo en avondeten. Deze activiteit duurt van 15.00 tot 19.00 en is gratis. Aanmelden is wel verplicht, via aanmelden@dansendnaardekerst.nl of bel naar 06-20030651 (tussen 19.00 en 21.00). Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden.

Kerst op sterk water 

Woensdag 14 december vindt Kerst Op Sterk Water plaats bij de Rijswijkse Schouwburg. Een ouderwets avondje improvisatiecabaret. “De perfecte kerst; iedereen samen, een heerlijk diner en een dik pak sneeuw. Zou het ooit nog eens voorkomen dat al deze ingrediënten samenkomen?
Natuurlijk, want er is hoop én er is Op Sterk Water.” Deze heren helpen je herinneren dat improviseren niet alleen onontkoombaar is, maar zelfs de oplossing in vele situaties. Ook met kerst. De show begint om 20.00. Meer info en kaarten via de website van de Rijswijkse Schouwburg.


Kerstconcert

Concertkoor Rijswijk geeft een kerstconcert op zondag 11 december 2022. Het concert begint om 15.00 uur in de Oude Kerk te Rijswijk. Bezoekers kunnen vanaf 14.30 uur samen met het koor de Christmas Carols instuderen. Liederen die worden gezongen zijn onder meer ‘Still, Still, Still’, ‘Christmas Night’, ‘Hark! The herald-angels sing’ en ‘Let It Snow’. Esther Kouwenhoven (sopraan), Carlos Cunha (trompet), Maciej Wierzcholowski (piano/orgel) en Leander Schoormans (dirigent) werken mee aan het concert. De toegangsprijs bedraagt in de voorverkoop €10,-, aan de deur €12,-. Bij voorkeur wordt er per pin betaald.


Kerstdiner De Wits

Op Eerste Kerstdag is het diner bij café-restaurant De Wits al volgeboekt, maar Tweede Kerstdag kun je nog reserveren voor een goed verzorgd kerstdiner. Anders kun je ook kiezen voor een lunch van 12 tot 16. Het diner vindt plaats vanaf 18.00. Als aperitief bij het diner wordt een X-mas cocktail geserveerd. Met een speciaal menu voor de kids. Meer info op de website van De Wits.


Kerstbrunch of -diner Halve Maan

Op Tweede Kerstdag kunnen liefhebbers terecht bij Eetcafé De Halve Maan voor een uitgebreide kerstbrunch of kerstdiner. Ook hier is voor kinderen een speciaal menu beschikbaar. Wie nieuwsgierig is, kan alvast de menu’s bekijken op de website van De Halve Maan of direct een tavel reserveren via 070–319 30 90.


Sportief kerstdiner

Ook bij Sporthal en zwembad de Schilp vindt in december een kerstdiner plaats, en wel op 21 december van 16.00 tot 20.00 uur. Behalve een 3-gangendiner van een cateraar, is er ook muziek om de kerstsfeer compleet te maken.

Laten thuisbezorgen

Lekker makkelijk doen met Kerst? Laat Indonesisch eten thuisbezorgen van dit Indonesische restaurant in Rijswijk.


Herberg Van Ouds ‘t Nest

Ook Herberg Van Ouds ‘t Nest gaat in 2022 gehuld in kerstsferen. Er zijn zowel à la carte-specialiteiten als speciale kerstgerechten buiten de kaart. Met kerstmis wordt er gewerkt met twee tijden: van 16.30 tot 19.00 uur en vanaf 19.30 uur. Voor meer info kan gebeld worden met 070-3997660 of gemaild naar info@oudenest.nl.


Zelf iets organiseren

Zelf iets organiseren rondom de feestdagen in november of december? De gemeente steunt buurtinitiatieven tijdens de Kerstafette met een cheque ter waarde van €350,-. De Kerstaffette is een slinger van activiteiten door Rijswijk om verbinding te maken met al haar inwoners in november en december. Iedere inwoner, organisatie of ondernemer in Rijswijk kan hiervoor in aanmerking komen. Je organiseert een momentje met bewoners van je straat, flat of wijk. Dat kan een ontbijt zijn, een lunch, of een simpel hapje en drankje. Het doel hiervan is verbinding te maken en alle bewoners te betrekken. Wie een gezellig momentje wil organiseren of meer wil weten over de Kerstafette, kan contact opnemen met Welzijn Rijswijk via wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl, of bellen naar 06-58069810.