Welke vrijwilligers in Rijswijk verdienen een prijs? Stem vanaf vandaag!

Cultuur
Op de vrijwilligers van Lief en Leed kan ook worden gestemd voor de Vrijwilligersprijs 2022.
Op de vrijwilligers van Lief en Leed kan ook worden gestemd voor de Vrijwilligersprijs 2022. (Foto: Screenshot YouTube)

De stembussen voor de Vrijwilligersprijs 2022 in Rijswijk zijn geopend! Van 1 december tot en met 15 december kan iedereen een stem uitbrengen in drie categorieën. Wie winnen dit jaar de drie Rijswijkse vrijwilligersprijzen?

Individuele vrijwilligers

De eerste categorie waarin je kunt stemmen is ‘Individuele vrijwilligers (vanaf 25 jaar)’. Hierbij kun je kiezen uit P

Groepen

In de tweede categorie, ‘Groepen die in een georganiseerd verband werken’, kun je stemmen op de 12 vrijwilligers van het Taalhuis, die anderstaligen en nieuwkomers op weg helpen met de basisvaardigheden Nederlands, de vrijwilligers van de Maaltijdbezorging, die niet alleen maaltijden bezorgen maar ook even persoonlijk aandacht geven aan cliënten en zo meehelpen tegen eenzaamheid. Een derde genomineerde groep is de junior leiding van Don Bosco, die in de kleine vakanties altijd komen helpen bij activiteiten met jongere kinderen.

Welzijn

De derde categorie is ‘Een onsje welzijn voorkomt een kilo zorg’: lekker in de samenleving zitten is goed voor je gezondheid. De drie genomineerde vrijwilligers die het welzijn van Rijswijkers verbeteren, zijn Joost Schoonheim, de vrijwilligers van de Lief-en-Leed-projecten en Schuldhulpmaatjes. Joost Schoonheim is een actieve vrijwilliger bij de buurtmoestuin en het buurthuis de Drassige Driehoek. De vrijwilligers van Lief-en-Leed zijn het bindmiddel in 18 straten of flats. Zij zetten een stapje extra om te zorgen dat bewoners zich erbij voelen horen, zoals een verjaardagskaartje, kruidentuintje, minibieb of borrel.

Oproep

Wethouder Gijs van Malsen, die zelf ook ooit vrijwilliger was, vertelt meer over de verkiezing in onderstaand filmpje.


Stemmen

Op de website van de gemeente Rijswijk en van Rijswijk Doet staan filmpjes waarmee je meer te weten komt over deze vrijwilligers. Daar is ook het digitale stemformulier te vinden. Wie liever op papier stemt, kan een ingevuld stemformulier in een stembus inleveren in de hal van het stadhuis Hoogvoorde, de bibliotheek, de Ottoburg of in wijkcentrum Stervoorde. Het digitale stemformulier kan ook gemaild worden naar vrijwilligersprijs@rijswijk.nl.

Prijsuitreiking

Stemmen kan tot en met 15 december. De vrijwilligersprijzen worden op 30 januari 2023 bekendgemaakt in de Rijswijkse Schouwburg.