7 leuke dingen om binnenkort te doen in Rijswijk

Cultuur
Filmhuis Rijswijk.
Filmhuis Rijswijk. (Foto: Bibliotheek aan de Vliet)

Zoek je nog iets leuks om te doen in Rijswijk, de komende weken? Hieronder vind je 7 tips. 

Sinterklaastekening

Ook dit jaar heeft Sinterklaas de hulp ingeroepen van Wij. om de kinderen van Rijswijk die een tekening voor hem maken een kleine verrassing te brengen. “Maak jij ook een mooie tekening voor Sinterklaas? Stuur deze dan vóór 3 december op naar www.wijrijswijk.nl/sinterklaas en ontvang wat lekkers!” Hierbij geldt: op=op. Bezorggebied betreft gemeente Rijswijk.

Neuzelbeurs

Zaterdag 3 en zondag 4 december is er weer Neuzelbeurs in de Broodfabriek aan de Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk. Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur. Tickets: €4,- (volwassenen), €3,- (kinderen). Website: www.neuzelbeurs.nl.

Dansend naar Kerst

Presentator Fred Zuiderwijk nodigt Rijswijkers met een smalle beurs uit voor een van de gezelligste evenementen in Rijswijk rond Kerst 2022: ‘Dansend naar de Kerst’ op het Sportpark Prinses Irene, vrijdag 9 december. Het evenement vindt plaats van 15.00 tot 19.00 en is gratis. Tijdens het diner genieten gasten van live muziek door Elias van Hees, Helga Alberts, Menzina en Henna Grünholz. De show wordt gepresenteerd door Fred Zuiderwijk. Ook is er bingo en avondeten. Voor meer info en aanmelden, klik hier.

KunstKado-tentoonstelling

Van 3 tot en met 29 december is de jaarlijkse KunstKado-tentoonstelling van Galerie Arti-Shock. Deze omvat veel kleine en betaalbare werkjes. Voor wie geen keuze kan maken, is het nu ook mogelijk om voor iemand een KunstKado-cheque te kopen. Adres: Schoolstraat 26, 2282 RD Rijswijk. Woensdag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00, zaterdag van 11.00 tot 16.00 en zondag van 13.00 tot 17.00. De galerie is gesloten op Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari).

Stervoorde-lezing

Donderdagavond 8 december 19.30 uur in Stervoorde, rode zaal, houdt kunstkenner Hoo-Man Chan een lezing over de Frick-collectie van schilderijen in New York. Daarvan zijn er nu een aantal te zien in het Mauritshuis in Den Haag onder de titel Manhatten Masters. Nivon organiseert de lezing. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Deelname kost dit keer € 2,50 p.p. Graag opgeven via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594. Bij haar is ook nadere informatie te verkrijgen.

Kinderboekenoutlet

Op 14 en 15 december organiseert uitgeverij De Vier Windstreken uit Rijswijk weer een kinderboekenoutlet. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de deuren geopend en is iedereen welkom om te komen snuffelen tussen de mooie prentenboeken, kleurrijke AVI-boeken en avontuurlijke jeugdboeken. Het gaat hierbij om lichtbeschadigde boeken en restvoorraden. Ook zijn er posters, kaarten en kalenders te vinden. Locatie: Ampèrelaan 3, Rijswijk. Pinnen is mogelijk. www.vierwindstreken.com.

Filmhuis Rijswijk

Zaterdag 17 december sluit het Filmhuis in de Bibliotheek Rijswijk het filmseizoen feestelijk af. Filmkenner Gerlinda Heywegen neemt bezoekers vanaf 10.00 uur mee op reis door de filmgeschiedenis met een mooi en vrolijk filmprogramma. Als afsluiter wordt om 14.00 uur een verrassingsfilm gedraaid. Ook wordt er meer verteld over de voorjaarsprogrammering. Tussen de middag is er een lunch. De prijs voor leden is € 6,50 per kaart en niet-leden betalen € 8,00. Kaartjes via www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis of aan de balie in Voorburg, Rijswijk en Leidschendam. Adres: Generaal Eisenhowerplein 101.