Nieuw boek Rijswijker Eric van den Berg: ‘Trimonie deel 2: Sterrenstorm’

Cultuur
Eric van den Berg is geboren in het Westland, maar woont tegenwoordig in Rijswijk.
Eric van den Berg is geboren in het Westland, maar woont tegenwoordig in Rijswijk. (Foto: Boekscout.nl)

Op vrijdag 2 december is het nieuwe boek van Eric van den Berg verschenen. Ondanks dat dit epos vanuit de fantasie van Eric ontsproten is, heeft het vele raakvlakken met emoties en talenten die win in ongewerveld goed kennen. Dit magische fantasyboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Na zijn poging de catastrofe voor Kaleoar te keren wordt Cedar onrustig en hij voelt zich genoodzaakt om met zijn dilemma’s op zoek te gaan naar zijn roots. Hij ontdekt onverwachte woeste en stille werelden. Zijn talenten en krachten krijgen de ruimte om te ontplooien en tot volle wasdom te komen. Cedar wordt verleid om de profetieën die van generatie op generatie werden overgedragen te volbrengen. Een onbekende ‘schaduwzijde’ van de planeet laat zich gelden. Laat u omverblazen in de nieuwe werelden die zich voor Cedar ontvouwen op weg naar een onzekere ontknoping. Zal de catastrofe kunnen worden afgewend of wervelt de planeet naar een zekere vernietiging?

Creatieve geest

Eric van den Berg woont met zijn vrouw in Rijswijk. Van jongs af aan heeft hij een creatieve geest. Hij schrijft, tekent, schildert en boetseert, waarbij zijn fantasie een hoofdrol krijgt. Hij wordt gefascineerd door het complexe natuurlijke evenwicht. Daarin wordt het verhaal van dit epos geboren. Het moest voor Eric een trilogie worden, omdat het evenwicht vanuit het getal drie voor hem evenwicht vertegenwoordigt. Immers een driepoot wankelt niet. Als er een onbalans ontstaat valt hij om, waarna het evenwicht weer wordt hersteld.