‘Veeg ze van het matje’ verovert harten regio Den Haag

Cultuur
Volgende week maandag is er een 'mat & greet' met Chicco bij de Primera op de Theresiastraat 53 in Den Haag.
Volgende week maandag is er een 'mat & greet' met Chicco bij de Primera op de Theresiastraat 53 in Den Haag. (Foto: Haags Matje)

Het was even spannend maar Chicco van de Luijtgaarden weet het nu zeker. Zijn oranjenummer - Veeg Ze Van Het Matje - is een hit.

“Je weet nooit wat een WK gaat brengen”, vertelt Chicco trots, “En een winterse editie in Qatar al helemaal niet. Maar nu Nederland door is begint de Oranjekoorts steeds meer op te laaien. En dat zie je ook terug in de hitlijsten. Deze week kwam ons nummer als hoogste nieuwe binnenkomer binnen op plek 24 in de Oranje Top 30 van TV Oranje”

In korte tijd na de release staat de teller al op ruim 75.000 views op YouTube en meer dan 60.000 streams op Spotify. En ook in nationale hitlijsten duikt Chicco steeds vaker op. “Terwijl heel veel radiostations dit WK juist boycotten.”

Heel Den Haag met Oranje Chicco cap

De WK hit is geschreven door Olaf Ouwerkerk, Dieuwer Bulthuis en Roy van den Hoogen. De oranje cap uit de videoclip komt tevens uit hun koker. “Het succes van Chicco helpt enorm bij het succes van de caps”, vertelt Roy, “Ineens wil heel regio Den Haag met zo’n matje rondlopen en zie je tijdens WK wedstrijden de kroegen vol zitten met onze petjes, kickûh, toch?”

Compagnon Dieuwer Bulthuis relativeert: “Dat het goed gaat met de caps betekent niet dat het vanzelf gaat. Het gure weer, de controverse rondom Qatar en de matige prestaties van Oranje zorgen dat dit WK veel minder leeft dan voorheen. Daarom moeten we constant creatief blijven. Zo haken we regelmatig in op de wedstrijden van onze jongens.


De cap is te koop op www.haagsmatje.nl en bij Primera Den Haag op de Theresiastraat 53, het fysieke verkooppunt van de heren. En mocht er onverhoopt een voorraad overblijven hebben ze al een oplossing paraat: “Een kraampje op Koningsdag, met Chicco d’r naast”, zegt Roy lachend.

‘Mat & Greet’ met Chicco

Roy sluit af met een portie Haagse bluf “Volgende week maandag – na de gewonnen wedstrijd tegen Argentinië - organiseren we een zogenaamde ‘Mat & Greet’ met Chicco bij Primera, waar heel Den Haag z’n oranje cap kan laten signeren. We vegen iedereen van het matje en nemen die cup mee naar Den Haag”.