Dorcas zamelt winterkleding in voor Oost-Europa en Afrika

Cultuur
De Merellaan 13 in Rijswijk is een van de inzamelpunten voor de winterse kleding.
De Merellaan 13 in Rijswijk is een van de inzamelpunten voor de winterse kleding. (Foto: Wim van Dorp)

Stichting Dorcas houdt een winterkledingactie voor Oost-Europa en Afrika op zaterdag 17 december in Delft-Noord, Rijswijk en Delfgauw.

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden houdt op zaterdag 17 december van 09.00 tot 16.00 uur een winterkledingactie voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. De inzameling wordt gehouden op het depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-Zuid, de Sir Winston Churchilllaan 1035 en in de Vreedestraat 11 in Delfgauw. De opbrengst van de kleding wordt gebruikt voor noodhulp in o.a. de Oekraïne, Moldavië, Roemenië en een aantal landen in Afrika zoals Oost-Kenia, Ethiopië en Somalië, of daar waar het het meeste nodig is op dat moment.


Er is al veel binnen. - Wim van Dorp

Gevraagd worden goede en warme dames-, heren-, kinder- en babykleding, sjaals, wanten, handschoenen, mutsen en petten, jassen, truien en broeken. Ook goede waterdichte schoenen en laarzen zijn welkom. Ook tassen, riemen, ondergoed, keuken, huishoudelijk en bad- en bedtextiel kunnen worden gebracht. Alles gaat naar het sorteerdepot in de Lier, wordt daar uitgesorteerd, door vrijwilligers verpakt en gaat dan op transport naar Oost-Europa.

Geld doneren

Het verzoek is de droge, schone en niet-versleten kleding te verpakken in dichtgeknoopte plastic vuilniszakken. Wie geen kleding of schoenen te doneren heeft, maar toch een bijdrage wil geven voor deze winteractie, kan een gift overmaken op rekeningnummer NL35 RABO 1270 1041 36 van de Rabobank in Delft, t.n.v. Dorcas Hulp Delft en Haaglanden o.v.v. Winteractie.

Meer info: www.dorcashulpdelft.nl, e-mail: dorkashulpdelft@hotmail.com.