Grote bijdrage Prins Bernhard Cultuurfonds voor Museum Rijswijk

Cultuur
Publiek tijdens de opening van een van de huidige exposities in Museum Rijswijk, eind november 2022.
Publiek tijdens de opening van een van de huidige exposities in Museum Rijswijk, eind november 2022. (Foto: Archief/DVE)

Onder het mom ‘het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland helpt kunst en cultuur de winter door’, doneert dit Cultuurfonds in Zuid-Holland in de laatste maanden van 2022 voor €272.585 aan 51 natuur- en cultuurprojecten in onze provincie. Hieronder is ook een project in Museum Rijswijk.

“Het voorjaar is nog ver weg, maar om dan mooie concerten, exposities en evenementen te kunnen bezoeken, moeten die nu worden ontwikkeld”, zo laat het Cultuurfonds weten. “Daarom steunt het Prins Bernhard Cultuurfonds maar liefst 51 bijzondere projecten die deze winter worden gemaakt.”

Projecten in Zuid-Holland

Naast bijvoorbeeld de werkplaats Leidse Deken, waar het (historische) maakproces van de Leidse deken in Leiden wordt getoond aan het publiek, het aanleggen van nieuwe natuur in Sliedrecht en  tentoonstelling ‘Tulpenkoorts - Het ware verhaal’ in Museum de Zwarte Tulp in Lisse, wordt er ook geld toegekend aan een project in Rijswijk: €10.000 maar liefst.

Nieuwe tentoonstelling voorjaar

De 10.000 euro is voor de financiering van een tentoonstelling van Robbie Cornelissen en Karin van Dam, ‘De Onderstroom’. Robbie Cornelissen is een kunstenaar die pas op latere leeftijd is gaan tekenen. Zijn werk wordt gekenmerkt door talloze potloodlijnen. Karin van Dam is bekend om haar installaties, opgebouwd met materialen als stootkussens voor boten, touw en isolatiebuizen. 

Momenteel staan er tot medio maart 2023 nog twee andere exposities in Museum Rijswijk: Café Kate, met gehaakt voedsel, en een expositie over de Hoornbrug.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft als doel cultureel erfgoed te behouden. Hiervoor ontvangen ze donaties van schenkers, maar ook van de VriendenLoterij en de Nederlandse Loterij. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.