Volgende tentoonstelling bij Arti-Shock gevarieerder dan ooit

Cultuur
Acht kunstenaars hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het gevarieerde project Drijvend Staal.
Acht kunstenaars hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het gevarieerde project Drijvend Staal. (Foto: Arti-Shock)

Van 12 februari tot en met 2 maart vindt de volgende expositie bij Arti-Shock in Oud-Rijswijk plaats. Hierbij wordt werk van de groep Drijvend Staal tentoongesteld, een project van vrije individuen. De opening is zondag 12 februari om 15.00 uur.

Drijvend Staal bestaat uit een groep autonome kunstenaars en enthousiaste makers, die uniek gesigneerd werk voor elkaar maakt, dat past in een doosje van A5 formaat. Tijdens de expositie zal eigen werk van de deelnemende kunstenaars getoond worden. Het is een bruisend project van vrije individuen. Het werk van de groep Drijvend Staal is zeer gevarieerd en gemaakt door de volgende 8 kunstenaars.

Ilona Senghore

Zij maakt tijdsbeeldjes. Het zijn beeldjes van een stukje spoorbrug en een trein op een rails, als een metafoor van tijd. Voor Drijvend Staal heeft zij een detail van het schilderij ‘Nieuw Leven’ in een houtsnede uitgewerkt. Dit schilderij is ook onderdeel van de expositie.

Feng, beeldhouwer

Tekst als beeldende kunst, met synoniemen van gelukkig zijn. Voor de geest, als een kleurige verschijning op de wand. De drager, is gemaakt van pagina’s uit oude boeken. Een beeldende expressie door gebruik van gewone en zeldzame soorten papier. Gekleurd en getint met acryl.

Etienne Berenos

Etienne Berenos is schilder. Hij is afkomstig van Curaçao en is geïnspireerd door menselijke vormen, het landschap en de zee van de woeste noordkust. Etienne schildert vooral het water en de stromingen die te zien zijn in de vele baaien die het eiland rijk is.

Meggie Plat

Meggie schildert voornamelijk abstract met af en toe een figuratief element, bij voorkeur op doek met olieverf, maar zij gebruikt ook andere materialen en media in haar werk zijn opgenomen in privécollecties.

Pim Rusch

Pim Rusch is fotograaf. De beelden die hij maakt vertellen een verhaal over zijn gevoel of over een locatie of over de mens in het algemeen. Zijn beelden zijn een expressie van zijn emoties en gedachten.

Anna Souverijn

Anna Souverijn is al haar hele leven bezig met breien en textiel in het algemeen. Drijvend Staal heeft daar een nieuwe wending aan gegeven. Het is een zoektocht geworden naar de integratie van tekens in een plat vlak, maar ook driedimensionaal. De breiwerkjes voor Drijvend Staal, die in een A5 doosje moeten passen, bestaan uit abstracte symbolen en geometrische figuren.

Marianne van Velzen

Marianne van Velzen schrijft korte verhalen, gedichten en fabels. In 2014 kwam haar boek Wisselgeldland uit, met fabels voor volwassenen. In 2020 volgde de bundel ‘Rembrandt kan leiden’, met de belangrijkste gedichten uit haar periode als Stadsdichter van Leiden.

Eize E. de Vries

Eize E. de Vries, beeldend kunstenaar, maakt beelden, schilderijen en werk op papier. Hij is zeer begaan met dingen die zich in de tegenwoordige tijd afspelen.

Praktische info

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 12 februari t/m donderdag 2 maart 2023 (woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.