Don Bosco zoekt mooiste herinneringen voor 70-jarig bestaan

Cultuur
De komende maanden viert Groot Rijswijk het 70-jarig jubileum van Don Bosco Rijswijk mee. Daarom zijn we op zoek naar de mooiste herinneringen aan Don Bosco Rijswijk.
De komende maanden viert Groot Rijswijk het 70-jarig jubileum van Don Bosco Rijswijk mee. Daarom zijn we op zoek naar de mooiste herinneringen aan Don Bosco Rijswijk. (Foto: Archief/DvE)

Dit jaar viert het Jeugdcentrum Don Bosco in Rijswijk zijn 70-jarig bestaan. Deze mijlpaal wordt gevierd met een reünie voor iedereen die sinds 1953 als deelnemer het jongerencentrum heeft bezocht of als medewerker of vrijwilliger bij een van de vele activiteiten betrokken is geweest. 

De reünie zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Vakantiebos en tevens op de geboortedag van de grondlegger Giovanni Bosco, op woensdag 16 augustus 2023 van 13.30 tot 15.30 uur.

Geschiedenis

De stichting heeft nog steeds dezelfde missie als de inspirator Giovanni Bosco: een Italiaanse priester die zich ontfermde over kansarme jeugd. Met deze pedagogische visie biedt het jeugdcentrum een breed scala aan buitenschoolse activiteiten voor hen die dat nodig hebben. Het doel is preventief werk verrichten voor elk kind. Zolang je een kind een luisterend oor biedt en een veilige plek om te spelen, ontdekken en ontspannen, hangt het kind niet buiten op straat en kan je hulp bieden als dat nodig blijkt. Aandacht is het bindende element in het systeem van Don Bosco. Jongeren moeten voelen dat er ‘van binnenuit’ aandacht aan hen wordt besteed. Het werk is mogelijk dankzij slechts een handvol betaalde krachten en vele tientallen vrijwilligers uit binnen- en buitenland.

Deel jouw herinnering

De komende maanden viert Groot Rijswijk het jubileum van Don Bosco Rijswijk mee. Daarom zijn we op zoek naar de mooiste herinneringen aan Don Bosco Rijswijk. Heb je er gewerkt, gespeeld of ben je er verliefd geworden? De mooiste inzendingen bundelen we in een artikel. Mail jouw bijdrage naar karin@donboscorijswijk.nl.

Meer informatie over alle activiteiten van Don Bosco Rijswijk is te vinden op www.donboscorijswijk.nl.