Gemeente en buren wensen Rijswijkers een fijne ramadan

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Pexels/Rodnae Productions)

De Ramadan is donderdag 23 maart begonnen. Op Nextdoor wensen buurtgenoten elkaar een fijne ramadan. Ook de gemeente sprak die wens uit, op Twitter.

Nextdoor is een buurtapp waar je lokale tips kunt krijgen, artikelen kunt verkopen aan buren en nog meer. Hier wensten sommige Rijswijkers en regiogenoten elkaar gisteren een fijne Ramadan. 

Zo schrijft iemand uit Stervoorde: "Iedereen die aan de Ramadan meedoet vanaf vandaag wens ik heel veel sterkte en succes!" Het berichtje krijgt 45 likes en enkele dankbetuigingen en reacties, zoals "Super lief van je" en  "Ramadan kareem", wat ‘gelukkige, overvloedige ramadan’ betekent. Ook een inwoonster uit Delft wenst al haar buren die meedoen aan de islamitische vastenmaand een gezegende ramadan toe, wat door veel gebruikers - onder andere uit de Muziekbuurt - van het platform gewaardeerd wordt. 

Twitterbericht gemeente

Op Twitter is de hashtag ‘Ramadan’ trending. Ook de gemeente Rijswijk twitterde 22 maart een bericht over de ramadan, waarin ze de hoop uitspreekt dat veel Rijswijkers elkaar deze maand uitnodigen en gaan ontmoeten tijdens de Iftars. "We wensen iedereen, of je vast of niet, een gezegende Ramadan!"

Eén groep

In 2021 zette de politieke partij BVR vraagtekens bij gelukwensen van de gemeente voor de ramadan in een Facebookpost, omdat de gemeente die op haar socials bij andere religieuze feesten niet lijkt te maken. De gemeente gaf toen aan dat het een bericht was van de Rijksoverheid.